Dalian Acrobatic Troupe: Τα ακροβατικά είναι ένα θαύμα [Συνέντευξη]

Dalian Acrobatic Troupe: Τα ακροβατικά είναι ένα θαύμα [Συνέντευξη]
Dalian Acrobatic Troupe

Οι Κινέζοι ακροβάτες, µε πάνω από δύο χιλιετίες παράδοση στο αντικείµενό τους, έχουν µεταφέρει την τέχνη τους σε άλλο επίπεδο, αυτό της τελειότητας.

Τα ακροβατικά τους βασίζονται σε έναν µαγευτικό συνδυασµό αρχαίων παραδοσιακών τεχνών όπως ο χορός, το θέατρο, οι πολεµικές τέχνες και τα µαγικά κόλπα. Κορυφαίοι εκπρόσωποί της είναι τα µέλη της Dalian Acrobatic Troupe, τους οποίους θα έχουµε τη δυνατότητα να δούµε από κοντά και για τρεις ηµέρες στην Αθήνα. Στα ακροβατικά της πολυβραβευµένης οµάδας ενσωµατώνονται παραδοσιακά στοιχεία και απαιτητικές ασκήσεις και δίνεται ιδιαίτερη έµφαση στην ισορροπία και την ακραία ευκαµψία. Οι ακροβάτες βελτιώνουν διαρκώς την παρουσίασή τους, αυξάνοντας το επίπεδο δυσκολίας και προσφέροντας ένα µαγευτικό θέαµα ισορροπίας και θάρρους.

Η Dalian Αcrobatic Τroupe ιδρύθηκε πριν από 67 χρόνια ως µικρή οµάδα ακροβατών ενώ σήµερα µετρά περισσότερους από 200 καλλιτέχνες και κατατάσσεται ανάµεσα στους κορυφαίους ακροβατικούς θιάσους του κόσµου. Μιλήσαµε µε το µέλος τους Davy για την ιστορία της οµάδας και την τέχνη των ακροβατικών.

Dalian Acrobatic Troupe ακροβατικά
Dalian Acrobatic Troupe

 

Ποιοι είναι οι σηµαντικότεροι σταθµοί στην ιστορία της οµάδας σας;

Η Dalian Acrobatic Troupe ιδρύθηκε το 1951. Στα τόσο πολλά χρόνια της πορείας της έχει δώσει εξαιρετικές παραστάσεις σε όλο τον κόσµο κι έχει µαγέψει το κοινό. Αυτά που τη χαρακτηρίζουν είναι η καινοτοµία και η πρωτοτυπία. Εχει παρουσιαστεί σε πάνω από εξήντα χώρες κι έχει λάβει περισσότερα από 240 βραβεία σε διαγωνισµούς. Η νέα γενιά ακροβατών έρχεται µε νέα παραγωγή που δηµιουργήθηκε ύστερα από πολύ χρόνο προετοιµασίας. Πρόκειται για εξαιρετικό θέαµα, το οποίο µας έχει ενθουσιάσει. Η πλέον σηµαντική στιγµή της οµάδας µας είναι η αναγνώριση της προσπάθειάς µας και η αγάπη του κοινού.

Πόσο απαιτητική είναι η ζωή ενός ακροβάτη; Χρειάζονται πολλές θυσίες;

Καθηµερινά βάζουµε τη ζωή µας σε δεύτερη θέση. Θυσιάζουµε τις διακοπές µας και τον ελεύθερο χρόνο µας για να µπορέσουµε να δώσουµε το 100% µας στο κοινό. Πολλές φορές λείπουµε από τις οικογένειές µας, αλλά το αποτέλεσµα µας αποζηµιώνει για όλες τις θυσίες µας.

Από τι ηλικία ξεκινά κάποιος την εκπαίδευσή του; Και ποια διαδικασία ακολουθείται ώστε να γίνει τελικά ακροβάτης;

Κανονικά ένας ακροβάτης ξεκινάει την εκπαίδευσή του περίπου επτά ή οχτώ χρόνων. Για να είσαι καλός ακροβάτης χρειάζεται 10% ταλέντο και 90% προσπάθεια και προπόνηση. Επειτα από επτά µε οχτώ χρόνια σκληρής εκπαίδευσης µπορείς να συµµετέχεις στις παραστάσεις.

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που αντιµετωπίζει η οµάδα σας τα ακροβατικά από το 1951 έως σήµερα;

Από τη στιγµή που δηµιουργήθηκε η Dalian Acrobatic Troupe έχουµε παρατηρήσει σηµαντικές αλλαγές στα ακροβατικά. Τώρα τα ακροβατικά δεν βασίζονται µόνο στην ευλυγισία ή την ικανότητα αλλά παίζει σηµαντικό ρόλο και η όλη παρουσίαση. Τα φώτα, τα ηχητικά εφέ και οι χορογραφίες έχουν καθοριστικό ρόλο. Πρόκειται πλέον για περιεκτική τέχνη. Συνδυάζουµε σύγχρονα ακροβατικά, µουσική, µαγικά κόλπα, µπαλέτο, παντοµίµα και πολλά ακόµη στοιχεία που τα αφήνουµε για έκπληξη.

Συνέντευξη με τον μεγάλο χορευτή του τάνγκο Μιγκέλ Άνχελ Σότο: «Με το τάνγκο νιώθω το πάθος του έρωτα»

Αντιµετωπίζετε τα ακροβατικά ως άθληµα ή ως τέχνη;

Φυσικά τα ακροβατικά είναι τέχνη και έχουν ιστορία χιλιάδων χρόνων στην Κίνα.

Τι είναι αυτό που κάνει τις παραστάσεις σας να µαγεύουν το κοινό σε ολόκληρο τον κόσµο;

Τα ακροβατικά είναι πραγµατικά ένα θαύµα. Ενα θαύµα που συµβαίνει εδώ και τώρα µπροστά στο κοινό. Η γοητεία των ακροβατικών προέρχεται από τους ακροβάτες που εκτελούν το τεχνικό κοµµάτι µε τρόπο που ο υπόλοιπος κόσµος δεν µπορεί να διανοηθεί να δοκιµάσει. Φυσικά δεν επαναπαυόµαστε. Ξέρουµε ότι έχουµε ακόµη πολύ δρόµο µπροστά µας και γι’ αυτό αναζητούµε διαρκώς νέες τεχνικές και προπονούµαστε σκληρά.

INFO

23,24,25 Νοεμβρίου στο Τάε Κβον Ντο, Κλειστό Παλαιού Φαλήρου


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter