Δάνειο 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη Ρωσία στη Λευκορωσία

Δάνειο 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη Ρωσία στη Λευκορωσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ότι η χώρα του πρέπει να λύσει μόνη της την κρίση χωρίς ξένες παρεμβάσεις, αναφέροντας ότι θα χορηγήσει δάνειο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Πούτιν σε δηλώσεις του από τις συνομιλίες που είχε στο Σότσι, οι οποίες μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, εξέφρασε την άποψη ότι η πρόταση του Λουκασένκο για συνταγματική αναθεώρηση ήταν λογική και έγκαιρη.

Ο Λουκασένκο είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η Λευκορωσία θα ξεκινήσει συνομιλίες με την Ρωσία για την αναχρηματοδότηση του κρατικού χρέους της χώρας του με δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ είχε δηλώσει στη συνέχεια ότι μεταξύ των δύο υπουργείων συζητούνται οι όροι και το ύψος του δανείου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Λευκορωσίας Γιούρι Σελιβέρστοφ είχε δηλώσει ότι το τρέχον έτος η Λευκορωσία πρέπει να αποπληρώσει ποσό ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 2 δισ. δολάρια έχουν ήδη αποπληρωθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της Λευκορωσίας, τον Ιούλιο του 2020 το χρέος της Λευκορωσίας ανέρχονταν στα 18 δισ. δολάρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter