Μέσα στο 2017

Δάνειο-μαμούθ 50 δις από την Κίνα σε αφρικανικές χώρες

Η κινεζική τράπεζα China Development Bank (CDB) χορήγησε σωρευτικά δάνεια ύψους άνω των 50 δισ. δολαρίων σε 43 αφρικανικές χώρες στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Γουάνγκ Γιονγκσένγκ δήλωσε σήμερα ότι τα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για τη στήριξη της ανάπτυξης της γεωργίας, της μεταποιητικής βιομηχανίας και των υποδομών καθώς και για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Η CDB έχει έως τώρα συμφωνίες με 18 αφρικανικές χώρες και χρησιμοποίησε τα πλεονεκτήματά της αναφορικά με τον μακροπρόθεσμο δανεισμό μεγάλων ποσών για να βοηθήσει τις αφρικανικές χώρες να αναπτύξουν τις εγχώριες χρηματοπιστωτικές αγορές. Θέσπισε, επίσης, το Σινο-αφρικανικό Αναπτυξιακό Ταμείο και προχώρησε σε ένα ειδικό δάνειο για μικρές και μεσαίες αφρικανικές επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.