Δανέλλης: Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης, δεν σημαίνει ότι προσχωρώ στον ΣΥΡΙΖΑ

Δανέλλης: Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης, δεν σημαίνει ότι προσχωρώ στον ΣΥΡΙΖΑ

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εξήγησε από το βήμα της Βουλής ο Σπ. Δανέλλης, καλώντας παράλληλα τον Στ. Θεοδωράκη και το Ποτάμι να μην κάνουν «ούτε έγκλημα, ούτε λάθος» κατά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής επισήμανε ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα ενταχθεί στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι είχε ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό ότι η συμπόρευσή του με το Ποτάμι ήταν «ληξιπρόθεσμη» εξαιτίας της πρόθεσης συνεργασίας του κόμματος με τη ΝΔ.

«Αγαπητέ μου Σταύρο, το ότι παραμένω σταθερός 20 χρόνια στη λύση του ονοματολογικού, μου το χρεώνεις ως εκ προμελέτης λάθος» είπε και συμπλήρωσε ότι την ίδια στιγμή το Ποτάμι με το σιγοντάρισμα του κ. Θεοδωράκη θεωρεί στρατηγικό του εταίρο τη ΝΔ.

Χαρακτήρισε εθνικά επωφελή τη συμφωνία για το ονοματολογικό και αποκάλεσε το ζήτημα «ταυτοτικό» για όλους τους πολιτικούς χώρους. «Οτιδήποτε άλλο είναι τακτική και μικροσκοπιμότητες της συγκυρίας» σχολίασε και περιέγραψε την αντιφατική θέση του Ποταμιού ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Το να λέμε από τη μια πατριωτικά ορθή την κύρωση της Συμφωνίας και από την άλλη να μην κατανοούμε ότι απαιτείται κυβέρνηση να τη φέρει, είναι αντίφαση».

«Δεν με πτοούν οι απειλές ούτε οι λοιδορίες. Αντιλαμβάνομαι τις επιθέσεις που δέχομαι από μερίδα του Τύπου που έχουν μάθει να λειτουργούν ως γραφεία κομματικής προπαγάνδας» σημείωσε και πρόσθεσε εν συνεχεία πως το διακύβευμα πλέον είναι οι καινούργιοι πολιτικοί συσχετισμοί που διαμορφώνονται. «Αυτό προκαλεί αντιδράσεις» εξήγησε, ενώ υποστήριξε ότι αν το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι τηρούσαν λιγότερο υποκριτική στάση, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας προοδευτικής συμμαχίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δανέλλης κατέληξε απευθυνόμενος στους βουλευτές του Ποταμιού εκφράζοντας την ελπίδα του πως όταν έρθει προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κάνουν «ούτε το έγκλημα, ούτε το λάθος» καταψηφίζοντας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter