Δανέλλης: Σε αυτό το ταυτοτικό και συνειδησιακό ζήτημα μου είναι αδύνατον να κάνω διαφορετικά

Δανέλλης: Σε αυτό το ταυτοτικό και συνειδησιακό ζήτημα μου είναι αδύνατον να κάνω διαφορετικά

Τις αιτίες και τους λόγους αναφορικά με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αποσαφήνισε ο Σπ. Δανέλλης, απαντώντας στην αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη προς το πρόσωπό του.

Σχετικά με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη περί γυρολόγων βουλευτών αλλά και πιο συγκεκριμένα για το πρόσωπό του ότι καταψήφισε την κυβέρνηση κατά την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ πριν από έξι μήνες, ο κ. Δανέλλης είπε ότι πρόεδρος της ΝΔ «παραποιεί την αλήθεια γιατί είναι γνωστό και είδε το φως της δημοσιότητας εκείνο τον καιρό ότι η προσωπική μου άποψη -επειδή η ψήφος αυτή είχε άμεση σχέση με το Μακεδονικό- ήταν ότι το κόμμα μου για να ήταν συνεπές έπρεπε να απέχει από τη διαδικασία. Για να μη δημιουργήσω πρόβλημα στο κόμμα μου, ακολούθησα την κομματική γραμμή».

Πρόσθεσε δε πως όταν ψήφισε «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας είχε προηγουμένως επισημάνει ότι «εξαιρείται το Μακεδονικό και αυτό μπορεί να μην είχε πρακτική σημασία, είχε όμως ουσιαστική και πολιτική σημασία».

«Και επειδή σε όλη μου τη δημόσια διαδρομή γνώμονάς μου ήταν πάντα η συνέπεια στις αρχές και τη συνείδησή μου, σε ένα τέτοιο ζήτημα που είναι ταυτοτικό και συνειδησιακό μου είναι αδύνατον να κάνω διαφορετικά. Λυπάμαι πολύ γιατί η Δημοκρατία απαιτεί άλλο πολιτικό πολιτισμό και όχι την ευκολία της μικροπολιτικής αξιοποίησης της κάθε στιγμής. Και επειδή η κοινωνία μας είναι εύκολο θύμα και θήραμα από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού όσοι πιστεύουν πραγματικά στον κοινοβουλευτισμό πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε τέτοιου είδους ζητήματα» κατέληξε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter