Δανία: Ο Δ. Κουτσούμπας απότισε φόρο τιμής στους πεσόντες αντιστασιακούς του Β΄ΠΠ

Δανία: Ο Δ. Κουτσούμπας απότισε φόρο τιμής στους πεσόντες αντιστασιακούς του Β΄ΠΠ

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δανία, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στο νεκροταφείο των πεσόντων αντιστασιακών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Mindelunden.

Αφού κατέθεσε στεφάνι στον τόπο των εκτελέσεων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα 9 Απρίλη, ημέρα που η ναζιστική Γερμανία εισέβαλε στη Δανία, βρισκόμαστε εδώ στο νεκροταφείο, στην Κοπεγχάγη, για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους εκατοντάδες αγωνιστές, τους κομμουνιστές που έπεσαν στον αγώνα, έδωσαν τη ζωή τους για την λευτεριά, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για να ζει η ανθρωπότητα ειρηνικά. Συνεχίζουμε στα βήματά τους για την παγκόσμια ειρήνη, τη δικαιοσύνη, τον εξανθρωπισμό του ανθρώπου, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.”

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε επίσης το Εργατικό Μουσείο Κοπεγχάγης. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του συνεχίζεται με την ομιλία στις 4 μ.μ στην εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Σκανδιναβίας, στην αίθουσα του Εργατικού Μουσείου Κοπεγχάγης, με θέμα «Πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την “πράσινη” καπιταλιστική βαρβαρότητα, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, την πραγματική διέξοδο, τον σοσιαλισμό».

Στις 8.30 μ.μ. θα παρευρεθεί στη συνεστίαση της ΚΟ Δανίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας 3F (Peter Ipsens Alle 25).
Αύριο Κυριακή, στις 12 μεσημέρι, θα συναντηθεί με το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter