Δανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες εξωθούν τους μετανάστες σε αναγκαστική εργασία

Δανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες εξωθούν τους μετανάστες σε αναγκαστική εργασία
Η σοσιαλδημοκράτης πρωυτπουργός της Δανίας

Οι Δανοί Σοσιαλδημοκράτες εξαναγκάζουν τους μετανάστες σε εργασία ώστε να έχουν πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες. Το ίδιο μέτρο ισχύει και για τους μετανάστες που δεν έχουν αποκτήσει επάρκεια στην δανική γλώσσα.

Οι μετανάστες που ζουν και έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος της Δανίας τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια θα είναι αναγκασμένοι να εργάζονται 37 ώρες την εβδομάδα για να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα πρόνοιας. Κάτι το οποίο δεν ισχύει για τους Δανούς πολίτες.

Η σοσιαλδημοκράτισσα πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν δήλωσε μάλιστα ότι οι νέοι κανόνες στοχεύουν τους μετανάστες «μη δυτικού υπόβαθρου» που ζουν με επιδόματα. Ειδικότερα, οι γυναίκες μετανάστριες μπαίνουν στο επίκεντρο της νέας πολιτικής διότι σύμφωνα με την Φρέντρικσεν 6 στις 10 δεν ενσωματώνονται στην αγορά εργασίας.

Η Δανία είναι ένα από τα κράτη μέλη της Ε.Ε με τις πιο σκληρές αντι-μεταναστευτικές πολιτικές και έχει θέσει ως στόχο τις μηδενικές αιτήσεις ασύλου. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας της Φρέντρικσεν από το 2019 οι αιτήσεις ασύλου έχουν μειωθεί κατακόρυφα αφότου μόλις 851 αιτήσεις έχουν γίνει αποδεκτές το διάστημα 1 Ιανουαρίου – 31 Νοεμβρίου του 2021, συγκριτικά με τις 21.000 το 2015.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με αυτή την πολιτική θα προωθηθεί η ομαλότερη ενσωμάτωση των μεταναστών στην δανική κοινωνία, παραβλέποντας βέβαια τα ρατσιστικά κίνητρα της όλης υπόθεσης αφού αφορά κυρίως μετανάστες πέραν της Δύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δανία ήταν η χώρα που το 2015 είχε περάσει νόμο που επέτρεπε στις αρχές να κατάσχουν κοσμήματα από τους πρόσφυγες που κατέφθαναν στην Δανία ώστε να καλυφτούν τα έξοδα τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter