Δασικοί Χάρτες – Ξανθόπουλος: Αμεση καταβολή αποζημιώσεων στους δικηγόρους-μέλη των Επιτροπών

Δασικοί Χάρτες – Ξανθόπουλος: Αμεση καταβολή αποζημιώσεων στους δικηγόρους-μέλη των Επιτροπών

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, την επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσού προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Συγκεκριμένα, με την επιστολή του ο κ. Βερβεσός, διαμαρτύρεται έντονα για την μη καταβολή μέχρι σήμερα των αποζημιώσεων στους δικηγόρους που συμμετέχουν ως Πρόεδροι, αλλά και στα μέλη των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων για τις αναρτήσεις δασικών χαρτών που υλοποιήθηκαν πριν την ισχύ του νόμου 4685/2020.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «τόσο οι Πρόεδροι όσο και τα μέλη των άνω Επιτροπών από την έναρξη λειτουργίας τους (2021) μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί, παρά το γεγονός ότι διεκπεραίωσαν τον προβλεπόμενο, κατά μήνα, αριθμό υποθέσεων».

Ο κ. Ξανθόπουλος ζητά να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενες αποζημιώσεις στους δικηγόρους μέλη των παραπάνω επιτροπών, σημειώνοντας ότι η μη καταβολή τους δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη στελέχωση των επιτροπών και την εξέλιξη του σημαντικού αυτού έργου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter