Debate: Ομολογία Μητσοτάκη για παράνομη παρακολούθηση Ανδρουλάκη (Video)

Debate: Ομολογία Μητσοτάκη για παράνομη παρακολούθηση Ανδρουλάκη (Video)

Στην επιβεβαίωση της καταστρατήγησης των θεσμών και στο σκάνδαλο των υποκλοπών της ΕΥΠ της αρμοδιότητάς του προχώρησε κατά το debate ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αφού ομολόγησε πως η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν παράνομη, παραδέχτηκε ταυτόχρονα και πως οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν ήταν επαρκείς αλλά έθεσε υπό αίρεση το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Η παραδοχή Μητσοτάκη έρχεται μετά το «τσουνάμι» αποκαλύψεων του Documento που έχουν προκαλέσει «σεισμό» τόσο εντός αλλά κυρίως εκτός συνόρων ενώ τη Δευτέρα ψηφίστηκε η έκθεση-κόλαφος της αρμόδιας Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ψηφίστηκε η έκθεση «κόλαφος» της PEGA για Μητσοτάκη – Συνδέει Predator και ΕΥΠ

«Χάρηκα που άκουσα Ανδρουλάκη να λέει ότι εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη, είναι  σημαντικό αυτό γιατί πρέπει να μάθουμε ακριβώς αν υπήρχαν όντως ποινικές ευθύνες σε αυτή την υπόθεση» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτημα για τις υποκλοπές και το εάν σκέφτηκε την παραίτηση, μην εκπλήσσοντας με την παραδοχή του πως δεν του πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο. Υποστήριξε δε παρελκυστικά πως «οι άμεσοι προϊστάμενοι οντως έφυγαν από τις θέσεις τους».

Στη συνέχεια επανέλαβε για μία ακόμα φορά τις κοινοτοπίες για «αστοχίες ρυθμιστικού χαρακτήρα», για τις «βελτιώσεις» που έκανε η κυβέρνησή του κατόπιν εορτής και σκανδάλου, για τον «εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ», και κατέληξε σε μία επιβεβαίωση πως εφόσον εκλεγεί και πάλι, η ΕΥΠ θα παραμείνει αρμοδιότητας του πρωθυπουργού. «Θέλω να ελπίζω ότι η ΕΥΠ θα μπορεί σταθερά να παρέχει στον εκαστοτε πρωθυπουργό τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται προκειμένου προασπίσει και να διαφυλάξει την εθνική ακεραιότητα της χώρας» ανέφερε.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν απάντησε ούτε σε ερώτηση για ποιον λόγο παρακολουθούσε η ΕΥΠ της δικής του αρμοδιότητας τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον στρατηγό Φλώρο, φτάνοντας στο σημείο υπό την πίεση που βρέθηκε από το ερώτημα να δώσει και… ετυμηγορία για το εάν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποτελεί εθνικό κίνδυνο.

«Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε να είναι ποτέ υπό καθεστώς παρακολούθησης» παραδέχτηκε ερχόμενος σε αντίφαση με την προηγούμενη απάντησή του, προκαλώντας στη συνέχεια τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και τους πολίτες.

«Σίγουρα είναι σκιά για την κυβέρνησή μας» παραδέχτηκε, πριν πει το αδιανόητο, επικαλούμενος ένα δημοσίευμα του Economist, κραδαίνοντας και πάλι μια φωτοτυπία, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

«Όμως το κράτος δικαίου αξιολογείται συνολικά. Σύμφωνα με τον Economist η δημοκρατία μας έχει κάνει πρόοδο τον τελευταίο χρόνο, παρά το σκάνδαλο υποκλοπών» ανέφερε ανερυθρίαστα, δείχνοντας στο τέλος τις έρευνες της Δικαιοσύνης, και φτάνοντας να επικαλεστεί μέχρι και την… περίπτωση της Μυκόνου.

Διαβάστε επίσης:

Debate: Σόου Μητσοτάκη με τις φρεγάτες και υπεράσπιση των υπέρογκων εξοπλισμών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter