ΔΕΔΔΗΕ: Πάρτι με χρυσά μπόνους στα «γαλάζια παιδιά»

ΔΕΔΔΗΕ: Πάρτι με χρυσά μπόνους στα «γαλάζια παιδιά»

Την απαράδεκτη διαδικασία καθορισμού των οικονομικών στόχων του 2021 με παραβίαση κάθε ορίου δεοντολογίας από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, λίγες μέρες πριν λήξει το έτος ώστε να πάρουν τα «γαλάζια» παιδιά το 100% των «χρυσών» bonus με τη λογική «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν οι 46 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες, το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεδρίασή του την 16-12-2021 αποφάσισε να καθορίσει τους οικονομικούς στόχους της εταιρείας για το 2021, στόχους που θα αποτελέσουν και το κριτήριο για να δοθούν πρόσθετα κίνητρα (bonus) σύμφωνα με την Πολιτική Αποδοχών της Εταιρείας, για τη χρονιά που ήδη όμως είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

«Δηλαδή καθορίστηκαν οι στόχοι στο τέλος της χρονιάς, κομμένοι και ραμμένοι στις ανάγκες των “γαλάζιων” παιδιών, ώστε να πάρουν τα “χρυσά” bonus εις βάρος των καταναλωτών που πληρώνουν υψηλά χαράτσια στους λογαριασμούς ρεύματος», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι «η πρωτοφανής αυτή ενέργεια έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πάγια πρακτική φορέων και εταιρειών, καθώς οι στόχοι του κάθε έτους καθορίζονται και συμφωνούνται τον Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς -ή έστω στις αρχές του έτους- και βάσει του ποσοστού επίτευξης των στόχων καθορίζεται το bonus των στελεχών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος των bonus είναι διόλου ευκαταφρόνητο αφού, σύμφωνα με την πολιτική αποδοχών της εταιρείας, δύναται να ανέλθει σε ποσοστό 50% επί των μικτών αποδοχών για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους Γενικούς Διευθυντές και 30% για τους Διευθυντές ΒΟΚ. Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, οι μεικτές αποδοχές των τριών πρώτων θέσεων ανέρχονται σε 120.000 ευρώ, 110.000 ευρώ και σε 100.000 ευρώ αντίστοιχα.

Προκλητική, όμως, είναι και η απόφαση του ΔΣ για την καταβολή σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους του χρυσού bonus, ανεξαρτήτως της επίτευξης των προσωπικών τους στόχων με το πρόσχημα της αδυναμίας καταμερισμού των στόχων!

Εν τω μεταξύ, από τα δημοσιευμένα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, προκύπτει μεγάλη διάσταση ανάμεσα στο αρχικό ποσό ύψους 309,66 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογίσει για τις επενδύσεις της η εταιρεία και στο ποσό που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο και ανήλθε σε 206,5 εκατ. ευρώ και πιθανά μειώθηκε ακόμη περισσότερο στην εκπνοή του 2021 για να δοθούν τα bonus σε όλους.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις και στοιχεία για όσα προκλητικά έχουν καταγγελθεί και αποβαίνουν σε βάρος των συμφερόντων του ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΗ, του δημόσιου συμφέροντος και των πολιτών. «Είναι χαρακτηριστικό της αριστείας των στελεχών της ΝΔ να αναθεωρείται προς τα κάτω ο προϋπολογισμός του ΔΕΔΔΗΕ όπως έγινε δύο φορές στις 8.4.2021 και στις 13.5.2021 καθώς και ο προϋπολογισμός των ετήσιων επενδύσεων», διερωτώνται οι Βουλευτές.

Πηγή: avgi.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter