Δεδομένη για τον Γεωργιάδη η κρατική βία – «Μπορούμε να συζητάμε μόνο τον έλεγχο της»

Δεδομένη για τον Γεωργιάδη η κρατική βία – «Μπορούμε να συζητάμε μόνο τον έλεγχο της»

Προκλητικός εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης, αναφορικά με το περιστατικό στο Πέραμα όπου αστυνομικοί σκότωσαν έναν 18χρονο. Ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΜΕΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη, ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας και το μόνο που μπορούμε να συζητάμε είναι πώς θα γίνεται ο έλεγχος αυτής της κρατικής βίας και ποια είναι τα όρια της.

«Πρέπει το κράτος που έχει το μονοπώλιο της κρατικής βίας, να έχει τον τρόπο να εφαρμόζει τις αποφάσεις του όταν κάποιο κομμάτι της κοινωνίας ασκεί βία. Το μόνο που μπορούμε να συζητάμε είναι πώς θα γίνεται ο έλεγχος αυτής της κρατικής βίας και ποια είναι τα όρια αυτής της κρατικής βίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Με άλλα λόγια, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος λίγες ώρες μετά το περιστατικό, είχε σπεύσει να συγχαρεί τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν σ’ αυτό, θεωρεί ότι κράτος χωρίς βία έναντι πολιτών δεν μπορεί να υφίσταται.

Το ξέσπασμα αυτό του υπουργού Ανάπτυξης προέκυψε έπειτα από αναφορά του Κλέωνα Γρηγοριάδη στο περιστατικό. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΜΕΡΑ25, στο Πέραμα σημειώθηκε δολοφονία, ενώ με την ανάρτησή του στο twitter ο κ. Γεωργιάδης έκανε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Σε όσα του καταλόγησε ο κ. Γρηγοριάδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «με κατηγόρησε διότι με την ανάρτησή μου πήρα θέση και άρα έκανα κάποιου είδους παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτό το είπε αφού προηγουμένως χαρακτήρισε δολοφονία το περιστατικό στο πέραμα κι έκανα ολόκληρη ανάλυση ότι αυτό ήταν η αναγκαστική κατάληξη πολλών προηγούμενων περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας. Δηλαδή αν εγώ ισχυρίζομαι ότι οι αστυνομικοί έκαναν καλά τη δουλειά τους, είναι παρέμβαση ή μικροπολιτική, αν εσείς τους καταδικάζετε ως δολοφόνους δεν κάνετε μικροπολιτική ή κάποιου είδους παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη; Αν υποτεθεί ότι κάνω εγώ παρέμβαση, παρέμβαση κάνετε κι εσείς και οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός έλαβε θέση επί του περιστατικού.»

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (EUROKNISSI ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ )
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter