ΔΕΗ: Επενδύσεις €9 δισ. σε ΑΠΕ, οπτικές ίνες, ηλεκτροκίνηση

ΔΕΗ: Επενδύσεις €9 δισ. σε ΑΠΕ, οπτικές ίνες, ηλεκτροκίνηση

Η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 9 δισ. ευρώ κυρίως σε ΑΠΕ και δίκτυα οπτικών ινών για την περίοδο 2024-26 παρουσιάζοντας το αναθεωρημένο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης, η ΔΕΗ θα επιδιώξει να καταστεί η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη και να επεκταθεί σε νέους τομείς δραστηριότητας, συγκεκριμένα στις οπτικές ίνες και στην ηλεκτροκίνηση.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία θα δρομολογήσει την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος της κατά 18% σε ετήσια βάση παρά την παράλληλη απόσυρση όλων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2026, κυρίως με τη δημιουργία νέων έργων ΑΠΕ, που μεταξύ των άλλων θα περιλαμβάνουν και σταθμούς αποθήκευσης ενέργειας. Στόχος είναι ο Ομιλος ΔΕΗ να έχει 8,9 GW εγκατεστημένη ισχύ από ΑΠΕ το 2026.

Παράλληλα, ο όμιλος σχεδιάζει την είσοδο σε νέες συναφείς αγορές όπως τα δίκτυα οπτικών ινών αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των νέων δραστηριοτήτων που έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως η ηλεκτροκίνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter