ΔΕΗ: Πληρώνουμε με εκατομμύρια ευρώ τα golden boys του Χατζηδάκη – Νέοι διορισμοί γενικών διευθυντών

ΔΕΗ: Πληρώνουμε με εκατομμύρια ευρώ τα golden boys του Χατζηδάκη – Νέοι διορισμοί γενικών διευθυντών

Σε πάνω από 6 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές αμοιβές των διευθυντών και γενικών διευθυντών της ΔΕΗ, μαζί με τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα που η ΔΕΗ αυξάνει τους γενικούς διευθυντές του ομίλου, ενώ συνολικά διευθυντές και γενικοί διευθυντές ανέρχονται σε πάνω από 70. Και όλα αυτά ενώ η ελληνική οικονομία βιώνει ήδη και ετοιμάζεται να βιώσει ακόμα μεγαλύτερη ύφεση λόγω και της πανδημίας του covid – 19.


Ειδικότερα, οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ ανέρχονται πλέον σε 11, ενώ πάνω από 60 είναι οι διευθυντές της επιχείρησης. Πρόκειται για πραγματικά ένα ιδιαίτερα υψηλό αριθμό στελεχών με αμοιβές οι οποίες είναι ιδιαίτερα γαλαντόμες για τα δεδομένα της εποχής. Ειδικότερα σύμφωνα με όσα είχε αποφασίσει το ΔΣ της ΔΕΗ στη συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου 2019 οι αποδοχές σε ετήσια βάση των γενικών διευθυντών της ΔΕΗ ανέρχονται σε 100.000 ευρώ μεικτά, ενώ αυτές των διευθυντών σε 70.000 ευρώ μεικτά. Επίσης δικαιούνται και εταιρικό αυτοκίνητο το οποίο καλύπτει η ΔΕΗ. 

Στο ίδιο έγγραφο γινόταν επίσης λόγος και για μπόνους που θα μπορούσε να δοθεί στα στελέχη αυτά το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 50% των τακτικών αποδοχών. Δηλαδή στους γενικούς διευθυντές το μπόνους μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50.000 ευρώ ενώ για τους διευθυντές, στο 30% των τακτικών αποδοχών τους, δηλαδή επιπλέον αμοιβή 21.000 ευρώ το ανώτερο στον καθένα. Με λίγα λόγια το ετήσιο κόστος των διευθυντών και γενικών διευθυντών ανέρχεται σε περίπου 4,2 εκατ. ευρώ μόνο από τις μισθοδοσίες τους, ενώ σε περίπτωση που δοθούν μπόνους τότε το κόστος των αμοιβών τους εκτοξεύεται σε περίπου 6 εκατ. ευρώ (550.000 ευρώ τα μπόνους των γενικών διευθυντών και 1,260 εκατ. ευρώ τα μπόνους των διευθυντών).

Οι golden αμοιβές του ΔΣ

Στις αμοιβές θα πρέπει να προστεθούν και οι αμοιβές του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο το οποίο είχε δημοσιοποιήσει το documentonews.gr το οποίο αποτελούσε την εισήγηση του ΔΣ προς τους μετόχους η οποία έγινε αποδεκτή, οι αποδοχές για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γ. Στάσση θα ανέρχονται σε 200.000 ευρώ, ενώ για τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους σε 120.000 ευρώ ετησίως.

Στο έγγραφο αναφέρεται ακόμη πρόσθετη αμοιβή ύψους 400 ευρώ ανά συνεδρίαση επιτροπής του ΔΣ, με «το ανώτατο όριο των αμοιβών αυτών να ανέρχεται για τον πρόεδρο και ανά μέλος της επιτροπής στο μεικτό ποσό των 23.000 ευρώ ετησίως».

Πρόκειται για αμοιβές οι οποίες ανέρχονται στα ίδια επίπεδα με αυτές του 2009. Πριν δηλαδή την χρεοκοπία της χώρας και την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Χαρακτηριστική είναι η διαφορά των αμοιβών που έλαβε η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ σε σχέση με την τωρινή. Ειδικότερα το 2017, όπως προκύπτει από την ετήσια οικονομική έκθεση, οι αμοιβές των μελών του ΔΣ ανήλθαν σε 218.000 ευρώ και το 2018 σε 198.000 ευρώ.

Αδαμίδης: Πληθωρισμός διευθυντών στον Όμιλο ΔΕΗ!!!

Την αύξηση των θέσεων γενικών διευθυντών και διευθυντών στη ΔΕΗ στηλίτευσε με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης. Σε αυτή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για «διοικητική Βαβέλ» και «πληθώρα διευθυντών στον όμιλο ΔΕΗ» που στόχο έχουν την τακτοποίηση της κομματικής επετηρίδας.

gege

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter