ΔΕΗ: Χαρίζει 6,7 εκατ. ευρώ στα ανώτερα στελέχη της

ΔΕΗ: Χαρίζει 6,7 εκατ. ευρώ στα ανώτερα στελέχη της

Περισσεύουν τα χρήματα στη ΔΕΗ από τους λογαριασμούς του ρεύματος που βρίσκονται στα ύψη και χαρίζει 6,7 εκατ. ευρώ σε ανώτερα στελέχη της μέσω της διάθεσης δωρεάν μετοχών.

Μάλιστα το γεγονός το κοινοποίησε με μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα δηλαδή που τα ΜΜΕ υπολειτουργούν. Πρόκειται για μια προκλητική κίνηση, την ώρα που οι απλοί πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4548/2018

Η ΔΕΗ Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, στις 16.8.2023, διατέθηκαν δωρεάν από την Εταιρεία, μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών, προς δικαιούχα – σύμφωνα με τα παρακάτω – στελέχη της Εταιρείας και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., ιεραρχικής στάθμης Διευθυντή και άνω (οι «Δικαιούχοι), συνολικά 695.887 ίδιες, κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του Ν.4548/2018 σε συνδυασμό με το άρθρο 49 του αυτού νόμου. Η συνολική αξία των άνω μετοχών ανήλθε σε €6.750.103,90, βάσει της τιμής κλεισίματος €9,7 της μετοχής της Εταιρείας στις 16.8.2023 και διατέθηκαν σε συνολικά 112 Δικαιούχους, από τους οποίους τα παρακάτω πρόσωπα (που παρατίθενται κατά αλφαβητική σειρά) εμπίπτουν κατά την ανωτέρω ημερομηνία στο αρ. 19, παρ. 1 του Κανονισμού ΕΕ 596/2014:

Αγγελόπουλος Ευάγγελος
Αλεξανδρίδης Κωνσταντίνος
Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης
Βλάχος Όμηρος
Γεραρής Ιωάννης
Γιαννακοπούλου Ελένη
Γιαννόπουλος Γεώργιος
Γκαβογιάννη Παρθένα – Χριστίνα
Γκότζου Ευαγγελία
Γορανίτου Θεανώ
Δαμάσκος Γεώργιος
Δημητριάδης Δημήτριος
Δήμτσα Σοφία
Ιωακειμίδης Αχιλλέας
Ιωάννου Αλέξανδρος
Καραγιαννάκη Βασιλική
Καρακούσης Γεώργιος
Κασίμης Άγγελος
Κεραμιώτης Χρήστος
Κιάμος Νικόλαος
Κοφινάς Κυριάκος
Κρόμπα Δήμητρα
Λαμπρινού Μαρία
Λυμπέρη Κλειώ
Μακρυαλέας Φώτιος
Μαύρος Κωνσταντίνος
Μέντζος Βασίλειος
Μετικάνης Δημήτριος
Μπιστόλα Ασημίνα
Νάζος Κωνσταντίνος
Νάτσης Κωνσταντίνος
Οικονόμου Ανάργυρος
Παπαγεωργίου Αλεξάνδρα
Παπακυρίλλου Αβραάμ
Παπαποστόλου Χριστίνα
Πατεράκης Αλέξανδρος
Σημαιοφορίδης Παναγιώτης
Σκοτεινός Ηρακλής
Σπανός Άγγελος
Σταγάκης Ιωάννης
Στάσσης Γεώργιος
Στέφος Ιωάννης
Συνοδινός Χαράλαμπος
Τσαγιάννης Ιωάννης
Τσοκανάς Κωνσταντίνος
Χατζημιχαήλ Σωτήριος
Χριστοδουλοπούλου Γεωργία
Χρυσάγης Κωνσταντίνος

Η ως άνω διάθεση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της από 4.6.2021 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, με την οποία εγκρίθηκε η Πολιτική Αποδοχών της Εταιρείας όπου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η θέσπιση Προγράμματος Δωρεάν διάθεσης Μετοχών σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της Εταιρείας και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., υπό την προϋπόθεση της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων, η οποία διαπιστώθηκε με την από 18.7.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Οι ως άνω μετοχές αποκτήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών τηςΕταιρείας, το οποίο είχε εγκριθεί δυνάμει της από 21.12.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, κατ’ εφαρμογή της ως άνω Πολιτικής Αποδοχών. Οι Δικαιούχοι παρέλαβαν τις μετοχές που τους αναλογούσαν άνευ χρηματικού ανταλλάγματος με υποχρέωση διακράτησης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον
έξι (6) μηνών από την ημερομηνία κτήσης τους.

Μετά και την προαναφερόμενη διάθεση, η Εταιρεία κατέχει συνολικά 11.292.885 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,9563% του συνόλου των μετοχών της.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και του Ν. 3556/2007.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter