Αγγίζουν το 7,25%

ΔΕΗ: Υψηλότερα τα επιτόκια για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Διευκρινίσεις σχετικά με τα επιτόκια στις ληξιπρόθεσμες οφειλές έδωσε, με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Κυριακή η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ που δεν προσέρχονται για ρύθμιση θα είναι υψηλότερη σε σχέση με την αρχική εισήγηση, καθώς θα επιβαρύνονται με επιτόκιο 7,25%, αντί για 6% που αναφερόταν στην έγγραφη εισήγηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης που έλαβε τις σχετικές αποφάσεις.

Η ίδια απόφαση – όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το ΑΠΕ – προβλέπει ότι το επιτόκιο για τις ρυθμισμένες οφειλές δεν αυξάνεται αλλά παραμένει στο 5,25%, δηλαδή στο επίπεδο του δικαιοπρακτικού επιτοκίου. Με 6 %, όπως επίσης μετέδωσε το ΑΠΕ, θα επιβαρύνονται στο εξής (για πρώτη φορά) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.