Δείγματα γραφής 
του «επιτελικού» κράτους

Δείγματα γραφής 
του «επιτελικού» κράτους

Με την ψηφισθείσα τροπολογία επιχειρούν
την παλινόρθωση του δικού τους κομματικού κράτους

Το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας δεν ανέχεται την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις προσλήψεις του προσωπικού του. Με τροπολογία των κ. Βορίδη, Σταϊκούρα, Θεοδωρικάκου και την προσχηματική επίκληση έκτακτων αναγκών δίνουν τη δυνατότητα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με μια απλή απόφασή του να προσλαμβάνει κάθε έτος 50 εργαζόμενους με 12μηνη σύμβαση, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ.

Γνώριζαν βέβαια ότι για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού υπήρχε ήδη το απαραίτητο νομικό πλαίσιο, το οποίο δεν είναι άλλο από τους νόμους για το ΑΣΕΠ 2190 /94 και 3812/09.

Το πλαίσιο αυτό έβαζε φραγμό στην πρόσληψη των κομματικά ημέτερων, την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια.

Μετά τη μείωση από τους υπέρμαχους της υποτιθέμενης αριστείας των απαιτούμενων προσόντων για την πρόσληψη μετακλητών υπαλλήλων, ώστε να μπορούν να βολέψουν τα «γαλάζια» παιδιά, την πρόσληψη ειδικών φρουρών με διάτρητες διαδικασίες, έξω από το σύστημα των πανελλήνιων εξετάσεων, επιχειρούν με την ψηφισθείσα τροπολογία (άρθρο 110, ν. 4623/19) την παλινόρθωση του δικού τους κομματικού κράτους.

Παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα περί εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμιστικού οίστρου, δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα και ακολουθούν τις ίδιες πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζόμενων στο δημόσιο οφείλουν με την αγωνιστική τους δράση και διεκδίκηση να ματαιώσουν τα σχέδιά τους.

Ταυτόχρονα, με τις επεξεργασμένες προτάσεις και θέσεις, τις οποίες οφείλουν να καταθέτουν, να προτείνουν λύσεις για τα υπαρκτά προβλήματα της οργάνωσης και λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

* Ο Χρήστος Γρίβας είναι μέλος 
του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και προέδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter