Δεν είναι καπνός...

Δείτε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο στον Χελμό, την «εξάχνωση» (Video)

Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο καταγράφηκε στις καταβόθρες Χελμού. Μοιάζει με καπνό αλλά είναι το φαινόμενο της εξάχνωσης.

Εξάχνωση, τόσο στη Φυσική όσο και στη Χημεία, ονομάζεται η μετατροπή στερεού (στην συγκεκριμένη περίπτωση πάγος) απ΄ ευθείας σε αέριο, χωρίς να περάσει από την ενδιάμεση υγρή κατάσταση, αποτελεί δε μια από τις αλλαγές φάσεων της φυσικής μορφής της ύλης (κατάσταση της ύλης).

ΠΡΩΙΝΗ ΕΞΑΧΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ΧΕΛΜΟΥ

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΙΝΗ ΕΞΑΧΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ΧΕΛΜΟΥ

Posted by ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS on Montag, 6. November 2017

Η εξάχνωση μπορεί να επιτευχθεί σε συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας στις οποίες η συγκεκριμένη ουσία δεν μπορεί να βρεθεί σε υγρή κατάσταση. Οι συνθήκες αυτές καθορίζονται από το τριπλό σημείο της. Η εξάχνωση χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό χημικών ενώσεων οι οποίες έχουν υψηλή θερμοκρασία βρασμού με αποτέλεσμα να είναι ασύμφορη η απόσταξή τους. Στον καθαρισμό των οργανικών ενώσεων συνήθως χρησιμοποιείται αντλία κενού καθώς το τριπλό σημείο της πλειονότητας.

Πηγή: kalavrytanews.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.