Δείτε την αξιοπιστία του συστήματος: Έχεις κορονοϊό; Μπορείς να ταξιδέψεις!

Δείτε την αξιοπιστία του συστήματος: Έχεις κορονοϊό; Μπορείς να ταξιδέψεις!

Στο έντυπο δήλωσης υγείας αναφέρεται ότι ο πολίτης νοσεί από κορονοϊό, ωστόσο ο ίδιος… ταξίδεψε κανονικά!

Μπορεί ένα έντυπο δήλωσης υγείας με σαφέστατες ενδείξεις για ασθένεια από Covid-19 να περάσει απαρατήρητο; Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το documentonews.gr, μπορεί και με το παραπάνω!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ένας επιβάτης αποφάσισε να τεστάρει την αξιοπιστία του συστήματος ελέγχου συμπληρώνοντας παντού την ένδειξη «ΝΑΙ» στο ερωτηματολόγιο δήλωσης υγείας πριν από την επιβίβαση στο πλοίο «Ανδρέας Κάλβος» που εκτελεί το δρομολόγιο Κυλλήνη – Ζάκυνθος.

Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, ο επιβάτης (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του documentonews.gr) έχει απαντήσει «ΝΑΙ» σε ερωτήσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, εάν έχει παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα, αν έχει στενή επαφή με άτομο που είχε διαγνωστεί με Covid-19.

Θεωρητικά, τα αποτελέσματα του εντύπου θα έπρεπε να έχουν σημάνει… συναγερμό στις αρχές, ωστόσο δεν συνέβη το παραμικρό! Ο εν λόγω επιβάτης ταξίδεψε κανονικά, ενώ έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες από τη συμπλήρωση του εντύπου και δεν έχει δεχθεί την… παραμικρή όχληση!

Καταλαβαίνει κανείς την αξιοπιστία του συστήματος Μητοστάκη-Τσιόδρα όταν συμβαίνει τέτοιο περιστατικό σε περίοδο περιορισμένης έως μηδενικής τουριστικής κίνησης τι θα γινόταν το καλοκαίρι όταν εκατομμύρια ταξιδιώτες ταξίδεψαν με τα πλοία στις ελληνικές θάλασσες.

Και μετά αναρωτιέται κανείς πως εκτινάχτηκαν τα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες και πως γεμίζουν οι ΜΕΘ, χωρίς η κυβέρνηση Μητσοτάκη να λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Δείτε το ερωτηματολόγιο που… πέρασε στα «ψιλά»

Το documentonews.gr έλαβε κι άλλη μία καταγγελία αναφορικά με το έντυπο – ερωτηματολόγιο δήλωσης υγείας που συμπληρώνεται πριν από την επιβίβαση.

Συγκεκριμένα, μία επιβάτις η οποία ταξίδεψε το απόγευμα της Πέμπτης με το πλοίο «Blue Star Χίος» που εκτελούσε το δρομολόγιο από Νάξο προς Πειραιά, κατήγγειλε ότι οι υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση των ερωτηματολογίων μάζευαν τα έντυπα με χαρακτηριστική βιασύνη, καθώς είχε καθυστερήσει η αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Μάλιστα, όπως η ίδια σημείωσε, λόγω του αέρα αρκετά έντυπα έφευγαν από τα σημεία όπου τα είχαν συγκεντρώσει οι υπεύθυνοι, οι οποίοι έλεγαν στους επιβάτες να προχωρήσουν και πως «δεν πειράζει».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter