Δείτε τι λέει η ΠΟΑΣΥ για την απαγόρευση της συγκέντρωσης αστυνομικών στα Εξάρχεια

Δείτε τι λέει η ΠΟΑΣΥ για την απαγόρευση της συγκέντρωσης αστυνομικών στα Εξάρχεια

Με μια εντός της αυτονόητης νομιμοφροσύνης, αλλά με αρκετά υπονοούμενα,  ακόμη και κατά του Νίκου Τόσκα, ανακοίνωση απάντησε η ΠΟΑΣΥ στην απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής για απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην Αττική που ισχύει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η σχετική απόφαση αφορά δε αφενός τα Εξάρχεια, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ αλλά και αντισυγκέντρωση αναρχικών, αφετέρου την περιοχή του Κολωνακίου όπου –σε ένα μάλλον “τρολ” κάλεσμα– αναρχικοί φέρονται να έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση-απάντηση.

Τι απαντούν σε Τόσκα οι αστυνομικοί

Για δειλία κατηγορούν την πολιτική και φυσική τους ηγεσία οι αστυνομικοί που “απειλούν” ότι θα επανέλθουν στο θέμα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Την ούτως ή άλλως προαναγγελθείσα απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής μας, στην Πλατεία Εξαρχείων, εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί που έχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του Κράτους, ασφαλώς θα υπακούσουμε. Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας.

Παράλληλα και προκειμένου να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, αλλά και για να ενημερωθούμε κατ΄ ιδίαν τους λόγους της ως άνω απαγόρευσης, αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, επισκέφτηκε πριν από λίγο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος επικαλέστηκε ακριβώς τους ίδιους λόγους που αναφέρονται στην υπ΄αριθμ. 3017/1/33 από 28/06/2017 συνημμένη απόφασή του.

Η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας. Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά.

Θα επανέλθουμε…

Η απόφαση της απαγόρευσης αναφέρει:

Δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως την 24:00 ώρα της Πέμπτης 29-06-2017, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), αριστερά Πατησίων (28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας αυτής), αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Κάνιγγος, αριστερά Βερανζέρου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Κανάρη, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής), συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ, αριστερά Μαρασλή, δεξιά Σουηδίας, αριστερά Αναπήρων Πολέμου, δεξιά Μ. Μερκούρη, αριστερά Κόνιαρη, αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ηςΟκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής.

Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στην εν λόγω περιοχή κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων.

Για διατήρηση του άβατου των Εξαρχείων κάνει λόγο η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αποκάλυψη της προβοκάτσιας πίσω από την “οργάνωση” της συγκέντρωσης.

Τι λέει ο Τόσκας

“Οι αξιωματικοί και οι απλοί αστυνομικοί δεν συμμετέχουν στις αποφάσεις των συνδικαλιστών, κανείς δεν τους έθεσε ως αποστολή την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων”, είπε ο Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, από το Ραδιόφωνο 24/7, πρόσθεσε ότι “οι συνδικαλιστές δεν είναι θεματοφύλακες αρχών, αξιών και της δημοκρατίας και σημείωσε ότι κατευθύνονται από σκληρούς κύκλους για να δημιουργηθεί ένταση”.

Αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για παραίτησή του, είπε ότι “η αξιωματική αντιπολίτευση πελαγοδρομεί”.

Πρόσθεσε ότι “ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές-αστυνομικούς, συμφώνησε με την συγκέντρωση και μετά κρύφτηκε αφήνοντας μπροστά τον Γεωργιάδη και τον Δένδια που ξέχασε τα χημικά στις πορείες απλών πολιτών όταν ήταν υπουργός”. “Η υποκρισία περισσεύει”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Ο κ. Μητσοτάκης δίνει συνεντεύξεις στο εξωτερικό και βγάζει λάδι τη ΧΑ και τους ακροδεξιούς και τα ρίχνει όλα στην αριστερά. Έτσι αναθαρρύνονται οι ακραίες φωνές στο κόμμα του”, είπε μεταξύ άλλων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter