Δείτε τις τιμές των επιβλαβών σωματιδίων στην Αττική σε πραγματικό χρόνο

Δείτε τις τιμές των επιβλαβών σωματιδίων στην Αττική σε πραγματικό χρόνο

Οδηγίες για τους κατοίκους της Αττικής λόγω της επικίνδυνης συγκέντρωσης επιβλαβών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη ανακοίνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Παράλληλα μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τιμές σε πραγματικό χρόνο στη διεύθυνση που ακολουθεί:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο τις τιμές του PM2.5 ΕΔΩ

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα).

Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες. Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5.
Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.»

Η εικόνα της χώρας την Τρίτη 3/8/21 από δορυφόρο από την ανάρτηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

«Μια δύσκολη μέρα για όλους σήμερα. Πολλά ενεργά μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα. Ακολουθεί στιγμότυπο από την πυρκαγιά στο Μαντούδι Ευβοίας η οποία ανιχνεύθηκε από το σύστημα FIREHUB της επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, στις 17.10, τοπική ώρα μέσω των δορυφορικών εικόνων των συστημάτων Meteosat Second Generation 2, 3, και 4 και η διασπορά του καπνού από τα ενεργά μέτωπα όπως κατέγραψε η υπηρεσία στις 17.15 τοπική ώρα.»

Διαβάστε επίσης:

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αθήνα από την φωτιά στην Βαρυμπόμπη (Photos)

 

 

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter