Δείτε το βίντεο απ’ ό,τι απέμεινε από τον ζωολογικό κήπο της Μοσούλης (Video)

Δείτε το βίντεο απ’ ό,τι απέμεινε από τον ζωολογικό κήπο της Μοσούλης (Video)

Μια πεινασμένη αρκούδα και ένα πεινασμένο λιοντάρι είναι ό,τι απέμεινε από τον ζωολογικό κήπο της Μοσούλης μετά από μήνες βομβαρδισμών, όταν η πόλη είχε πέσει στα χέρια του Ισλαμικού κράτους.

Όταν ο στρατός άρχισε να πλησιάζει στη Μοσούλη το Νουρ Παρκ, που φιλοξενούσε διάφορα ζώα, από πιθήκους μέχρι άλογα, μετατράπηκε σε βάση του Ισλαμικού Κράτους απ’ όπου εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον των Ιρακινών στρατιωτών.

“Όταν η μάχη εντάθηκε, ήταν αδύνατον ο φύλακας να πλησιάσει” είπε ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου, ο Άμπου Όμαρ.

Οι γείτονες τάιζαν τα ζώα αλλά κάποια στιγμή, λόγω των σφοδρών συγκρούσεων, δεν μπορούσαν πια να βγουν από τα σπίτια τους. Κάποια ζώα πέθαναν από την πείνα, άλλα δραπέτευσαν ή σκοτώθηκαν από τα πυρά.

Ο Σαΐφ αλ Μπάσεφ, ένας εθελοντής της Κουρδικής Οργάνωσης για τα Δικαιώματα των Ζώων, ήταν ο άνθρωπος που έφερε τροφή στα ζώα, για πρώτη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα. “Είναι ντροπή να βλέπεις τα ζώα να παλεύουν για να ζήσουν. Χρειάζονται βοήθεια. Δεν τα αφορά ο πόλεμος”, είπε.

Άνθρωποι που ζουν γύρω από το πάρκο είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι έφερναν στα ζώα τα αποφάγια τους. Όμως δεν επαρκούσαν σε μια πόλης όπου ακόμη και οι άνθρωποι πεινούσαν. Στο πάρκο ζούσαν τέσσερα λιοντάρια. Όταν τα δύο πρώτα πέθαναν, τα άλλα έφαγαν τα κουφάρια τους.

Δείτε το Video από τα μόνα «τυχερά» ζώα…

Γιατί ο πόλεμος δεν έχει μόνον ανθρώπινα θύματα

https://www.youtube.com/watch?v=_GuqiOT9GrQ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter