Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε πολλά για την ευφυΐα σας

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε πολλά για την ευφυΐα σας

Μια φιγούρα που σχεδιάστηκε από τον Ιάπωνα Nobuyuki Kayahara χρησιμοποιείται χρόνια από τους επιστήμονες για να καταλάβουν εάν κάποιος δουλεύει περισσότερο με τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη δημιουργικότητα ή την αριστερή που συνδέεται με τη λογική.

Αυτό που βλέπετε στο βίντεο είναι μια χορεύτρια εν δράσει, ωστόσο πρόκειται για μια οπτική ψευδαίσθηση. Κάποιοι βλέπουν τη φιγούρα να περιστρέφεται δεξιόστροφα, ενώ άλλοι αριστερόστροφα.

Όμως η επιλογή που θα κάνετε δείχνει ποιο μέρος του εγκεφάλου σας χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Αν λοιπόν βλέπετε την κοπέλα να γυρνάει δεξιόστροφα,τότε, λέγεται ότι, χρησιμοποιείτε περισσότερο την δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. Εάν γυρνάει προς τα αριστερά τότε χρησιμοποιείτε περισσότερο την αριστερή πλευρά. Κάποιοι μπορούν να δουν την κίνηση να γίνεται και από τις δύο κατευθύνσεις. Αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται ότι έχουν και τον πιο ψηλό δείκτη ευφυίας.

Επί χρόνια η περιστρεφόμενη φιγούρα, εξηγεί η Daily Mail, χρησιμοποιούταν σε τεστ νοημοσύνης. Τώρα ειδικοί λένε πως η επιλογή που κάποιος θα κάνει δεν έχει να κάνει με το ποια πλευρά του εγκεφάλου χρησιμοποιεί.

Εξαιτίας της έλλειψης του φωτός και της σκιάς, δεν υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός ποια πλευρά του σώματός της είναι πιο κοντά σε εσένα. Κοιτώντας από ψηλά και δεδομένου ότι πολλοί από εμάς είμαστε δεξιόχειρες βλέπουμε τη φιγούρα της κοπέλας να κινείται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Όταν οι εικόνες δεν είναι καθαρές τότε ο εγκέφαλος παίρνει την πρωτοβουλία να καλύψει το κενό με τις πληροφορίες που λείπουν, λένε ειδικοί.

Τώρα εάν κοιτάξετε στην εικόνα που έχει προστεθεί λευκό τα πράγματα αλλάζουν αν κοιτάξετε από αριστερά προς τα δεξιά ή αντίστροφα, τότε προς την ίδια κατεύθυνση περιστρέφεται και η χορεύτρια. Επικεντρωθείτε στο πόδι και στη σκιά που αυτό δημιουργεί καθώς περιστρέφεται και φανταστείτε ότι την κινηματογραφείτε από χαμηλά. Σε αυτή την περίπτωση η κοπέλα κινείται αριστερόστροφα. Εάν όμως την κοιτάξετε από ψηλά τότε κινείται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Έρευνα του 2010 αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτούν τη χορεύτρια από πάνω προς τα κάτω και γι΄αυτό τη βλέπουν να κινείται δεξιόστροφα. Όμως μια άλλη έρευνα που διεξήχθη το 2015 υποστηρίζει ένας ακόμη λόγο που βλέπουμε τη φιγούρα να κινείται δεξιόστροφα έχει να κάνει με την ασυνείδητη κλίση του σώματος προς τα δεξιά. Πρόκειται για το μέρος εκείνο του εγκεφάλου που χειρίζεται το φόβο, το θυμό και τον πανικό. Οταν κάτι πρόκειται να μας βλάψει το πιο πιθανό είναι να καθίσουμε, να μαζευτούμε στο έδαφος. Έτσι όταν ο εγκέφαλος λαμβάνει δυσνόητες πληροφορίες έχουμε την τάση να επεξεργαζόμαστε την εικόνα κοιτώντας προς τα κάτω.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter