Δείτε ξανά το 5ο φάουλ που καταλόγισαν οι διαιτητές στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (Video)

Δείτε ξανά το 5ο φάουλ που καταλόγισαν οι διαιτητές στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (Video)

Η Ελλάδα κατέβαλε τεράστια προσπάθεια κόντρα στην Τσεχία για να υπερκαλύψει τη διαφορά των 12 πόντων και να φτάσει στην πρόκριση για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τελικά πέτυχε τη νίκη με 77-84 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ωστόσο, αρκετά σφυρίγματα των διαιτητών, στο ματς με την Τσεχία, αμφισβητήθηκαν έντονα τόσο από την ελληνική αποστολή όσο και από τους φίλους του μπάσκετ στις εξέδρες.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν ο καταλογισμός 5ου φάουλ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που σήμανε την αποβολή του. Όπως ήταν αναμενόμενο, το αμφιλεγόμενο σφύριγμα προκάλεσε διαμαρτυρίες όσο στον πάγκο της «γαλανόλευκης» όσο και στους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες που βρίσκονταν στο παρκέ.

Συγκεκριμένα, το 5ο φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο δόθηκε ενώ ο Αντρέι Μπάλβιν, που επιχείρησε να μαρκάρει τον Έλληνα σούπερ σταρ δεν ήταν ακίνητος, όπως προβλέπεται στον κανονισμό. Αντίθετα, τα πόδια του ήταν σε κίνηση.

Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Έλληνας σούπερ σταρ σε ήρεμο ύφος, ζήτησε διευκρινίσεις από τους διαιτητές για τις αποφάσεις τους…

Σκουρτόπουλος: «Οι διαιτητές δεν σεβάστηκαν τον Γιάννη»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό από τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλο και την ίδια ώρα εξέφρασε… ευγενικά τα παράπονά του για τη διαιτησία του αγώνα με την Τσεχία ενώ πρόσθεσε, μιλώντας στην ΕΡΤ πως: «Η Ελλάδα δεν έχει τη στήριξη και το status που είχε στο παρελθόν».

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε αρχικά: «Τι να την κάνεις τη νίκη; Τελειώσαμε. Ένα κακό ημίχρονο με τη Βραζιλία, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, το πληρώσαμε για όλο το τουρνουά. Με τα καλά και τα κακά που παρουσιάσαμε τις υπόλοιπες στιγμές. Αυτό επιβάρυνε πολύ την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Δεν κάναμε την επαναφορά. Παρά τη νίκη σήμερα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Για μία ακόμη φορά δεν τελειώσαμε φάσεις όπως έπρεπε. Δεν πήραμε και κάποια σφυρίγματα που έπρεπε. Είμαστε πίσω στις βολές από τους Τσέχους. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Εμείς δουλέψαμε σκληρά σε καλή ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε. Υπεύθυνος είμαι εγώ. Εγώ με τα παιδιά έχουμε να πούμε μερικά πράγματα, να ολοκληρώσουμε τη συνεργασία. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε και δεν καλύψαμε τις προσδοκίες του κόσμου. Νομίζω το ίδιο λυπούνται και οι παίκτες».

Εν συνεχεία, αναφορικά με τον Greek Freak και το 5ο φάουλ που καταλογίστηκε, ανέφερε: «Ο Γιάννης, τι να πω, μας βοήθησε, πάλεψε κάθε μέρα στο παρκέ, αλλά δεν πήρε τον σεβασμό που έπρεπε. Τα φάουλ που χρεώθηκε… Δεν μπορείς να του σφυρίζεις τέτοια φάουλ, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία σήμερα. Ο Καλάθης έπαιξε 37 λεπτά, κέρδισε ένα φάουλ ενώ έχει τη μπάλα συνεχώς στα χέρια του. Αυτές είναι οι αποφάσεις, οκ, τις σέβομαι. Για τον Γιάννη μπορούμε να φτιάξουμε βίντεο με 25 φάσεις, με τα χέρια που βρίσκονταν συνεχώς πάνω του. Είναι ο MVP του ΝΒΑ και προσπαθούμε να μείνει μαζί μας, με την Εθνική. Προσπαθούμε να τον προστατεύσουμε, να μην του κάνουμε ζημιά και ανυπομονούμε να τον έχουμε ξανά μαζί μας υγιή. Μπορεί να μας δώσει πολλά, ήταν η πρώτη φορά που τον είχαμε μαζί μας με αυτό το status που έχει χτίσει. Σε αυτό το διάστημα φτιάξαμε πολλά για εκείνον, φτιάξαμε καταστάσεις στην επίθεση, ίσως τώρα να μπορώ να πω ότι δεν κάναμε όλα αυτά που έπρεπε μαζί του για να τον υποστηρίξουμε».

«Πραγματικά πιστεύω ότι το δεύτερο μέρος απέναντι στη Βραζιλία ήταν το χειρότερό μας τα τελευταία δύο χρόνια. Χάσαμε την ισορροπία μας, δεν αντιδράσαμε σαν ομάδα. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, όμως δεν ήταν εύκολο να κερδίσουμε τις ΗΠΑ. Είναι τρομερή ομάδα, έχει τόσους σπουδαίους προπονητές», πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter