Δείξε μου τον φίλο σου…

Δείξε μου τον φίλο σου…

«Κολλητός» με εμπλεκόμενο στο «σκόιλ ελικικού» ο υφυπουργός Απ. Βεσυρόπουλος

O εξ Ημαθίας ορμώμενος υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος κατά τις πληροφορίες του Documento έχει πάρει τόσο ζεστά τον ρόλο του που φέρεται να τηλεφωνεί προσωπικά σε Βεροιώτες που ερευνώνται φορολογικές τους υποθέσεις, απασχόλησε την κοινή γνώμη την περίοδο που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον το σκάνδαλο των vouchers, γνωστό τοις πάσι ως «σκόιλ ελικικού».

Μία από τις επτά πλατφόρμες της… τσάτρα πάτρα τηλεκατάρτισης, που εξόργισε το επιστημονικό δυναμικό της χώ-ρας, ανήκε στον στενό φίλο, φανατικό υποστηρικτή και κομματικό συνοδοιπόρο του Απόστολου Βεσυρόπουλου Νίκο Τάκη.

Πρόκειται για επιχειρηματία και πρόεδρο της δημοτικής τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ο οποίος στάθηκε κερί αναμμένο στο πλευρό του υφυπουργού κατά την προεκλογική περίοδο, δίνοντας μεγάλη μάχη για να κόψει πρώτος το νήμα των σταυρών στην περιφέρεια. Πέραν των αναρτήσεων φιλίας και θαυμασμού για τον Απ. Βεσυρόπουλο, ακόμη και μετά τον ορυμαγδό δημοσιευμάτων για το voucher της αρπαχτής ο Ν. Τάκης φαίνεται πως ήταν ένθερμος πολέμιος και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο σε τοπικό επίπεδο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία τώρα τηρεί και τιμά ο «κολλητός» του, ενώ πλείστες είναι οι αναρτήσεις του με σεξιστικό, ομοφοβικό και εθνικιστικό περιεχόμενο, όπως αυτό για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Ο Ν. Τάκης ενεπλάκη στην υπόθεση της σκανδαλώδους τηλεκατάρτισης μέσω της πλατφόρμας voucher.freestudies.gr, η οποία έπαψε να λειτουργεί μετά την ακύρωση του προγράμματος και ανήκει στην εταιρεία Ram Computer. Ιδιοκτήτρια της εταιρείας είναι η Σταυρούλα Χαριτάκη, σύζυγος της οποίας είναι ο Ν. Τάκης. Επιπλέον, ο επιστήθιος φίλος του Απ. Βεσυρόπουλου είναι ιδιοκτήτης του ΚΕΚ Vellum Global Educational Services. Η εμπλοκή του Ν. Τάκη ήταν μια εκ των τρανών αποδείξεων του πελατειακού τρόπου που στήθηκε η λοβιτούρα της τηλεκατάρτισης, αφού αγκαζέ με το σκάνδαλο που παραλίγο να κοστίσει περίπου 195 εκατ. ευρώ τον γύρο του διαδικτύου έκαναν φωτογραφίες και βίντεο που απαθανάτιζαν τον υφυπουργό με τον «κολλητό» του. Βέβαια, από το «άλμπουμ» του Ν. Τάκη δεν θα μπορούσε να λείπει προεκλογική φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος περιχαρής τον κρατά αγκαλιά.

«Εχουμε υπουργό… Ε τι άλλο;»

Στις 13 Ιουλίου του 2019, έξι μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο Ν. Τάκης διοργανώνει ευρεία κομματική μάζωξη μετά φαγητού για να γιορτάσει την πολυεπίπεδη νίκη της ΝΔ. Η χαρά του είναι έκδηλη, αφού αν είχε μουστάκια θα γελούσαν κι αυτά. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η διά μικροφώνου ομιλία του στους παρευρισκόμενους. «Αξιότιμε κύριε υπουργέ. Δέκα φορές θα το πω, να το ευχαριστηθώ! Κύριε αντιπεριφερειάρχα, κύριε δήμαρχε, αγαπητοί αντιδήμαρχοι, αγωνιστές της ΝΔ, αγαπητά μας παιδιά της νεολαίας της ΟΝΝΕΔ, εθελοντές αγωνιστές, φίλοι και φίλες» λέει με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, ευχαριστώντας για την ανταπόκριση στην πρόσκληση που απηύθυνε από κοινού με τη σύζυγό του για εκείνη τη συνεστίαση. Συνεχίζοντας, απαριθμεί τις χαρές του, οι οποίες ομολογουμένως είναι πολλές. «Πήραμε το νταμπλ, πήραμε ευρωεκλογές, πήραμε περιφέρεια, πήραμε δημαρχία, έχουμε υπουργό… Ε τι άλλο; Υγεία να έχουμε!» εύχεται και εξομολογείται πως «συγκινηθήκαμε, χαρήκαμε, δεν κοιμηθήκαμε από τη χαρά» που «ο κολλητός, ο αγαπητός, ο φίλος» του έγινε υφυπουργός. Μάλιστα χαρακτήρισε σημειολογική την υπουργοποίηση του Απ. Βεσυρό-πουλου γιατί η επιλογή του «δείχνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ξαναφέρνει στη χώρα την αξιοκρατία».

«Τώρα καταλάβαμε τι εννοούσε…»

Οταν έσκασε το σκάνδαλο των vouchers με τον «Μέτζη του νέουκτη» και ήρθε στην επιφάνεια η σύνδεση Ν. Τάκη και Απ. Βεσυρόπουλου, η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία εξέδωσε ανακοίνωση «καταχερίζοντας» τόσο τον υφυπουργό όσο και τον «κολλητό» του. «Οι ιδιοκτήτες των εταιρειών (ΚΕΚ) είναι παιδιά και πολιτικοί υποστηρικτές της ΝΔ με μακρύ παρελθόν και ιστορία. Ετρεξαν με όλες τις δυνάμεις τους για να βγουν οι εκλεκτοί τους, έκαναν ακόμη και τραπέζια για να ευχαριστήσουν τους υπουργούς, προσβλέποντας πάντα στο δημόσιο κορβανά» ανέφερε η νομαρχιακή και συμπλήρωνε: «Μεγάλο παράδειγμα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας ο πρόεδρος της ΤΟ της ΝΔ, Νίκος Τάκης, κολλητός του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, ιδιοκτήτης της μίας από τις 7 πλατφόρμες τηλεκατάρτισης (η πλατφόρμα voucher.freestudies)». Και κατέληγε σημειώνοντας δηκτικά: «Σήμερα καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο Ν. Τάκης όταν έλεγε ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναφέρνει στη χώρα την αξιοκρατία”».

Διαδικτυακές καφρίλες

Ενώ διαφήμιζε μέσω της σελίδας που διατηρεί στο Facebook τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, ο κατά τ’ άλλα λαλίσ-τατος «κολλητός» δεν βρήκε κάτι να απαντήσει για όσα γράφτηκαν εναντίον του. Παρά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Ν. Τάκης συνεχίζει να αναρτά φωτογραφίες και άρθρα του Απ. Βεσυρόπουλου σαν να μη συνέβη τίποτε. Το ενδιαφέρον κεντρίζουν και παλαιότερες αναρτήσεις του. Στις 4 Μαρτίου του 2021 διερωτήθηκε γιατί οι ψυχίατροι δεν περνούν ζουρλομανδύα στη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ. Οσο… σκαλίζει κανείς το προφίλ του έρχεται αντιμέτωπος με μεγαλύτερες διαδικτυακές καφρίλες. Αρέσκεται στα σεξιστικά σχόλια, ιδιαίτερα κατά πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ρατσιστική του ροπή είναι αδιαμφισβήτητη. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν ομοφοβικές αναρτήσεις κατά συμμετεχόντων στο Athens Pride ή εθνικιστικές αναρτήσεις μνήμης για τον Κων. Κατσίφα.

Κερί αναμμένο» δίπλα στον σημερινό υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο (πάνω) ήταν κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της δημοτικής τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας Νίκος Τάκης, που έδωσε μάχη για την πρωτιά του στις ψήφους. Ηταν ένθερμος πολέμιος της συμφωνίας των Πρεσπών (για την οποία σήμερα έχει βουβαθεί). Δεν είναι λίγες οι αναρτήσεις του στο Facebook που διακρίνονται για το σεξιστικό, ομοφοβικό και εθνικιστικό τους περιεχόμενο

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter