Δέκα καταγγελίες για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ – Καθηλώνουν οι περιγραφές των θυμάτων

Δέκα καταγγελίες για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ – Καθηλώνουν οι περιγραφές των θυμάτων
Δέκα συνολικά θύματα έχουν ήδη καταγγείλει με λεπτομέρειες που προκαλούν αποτροπιασμό τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργο Γιαννόπουλο για σωρεία γενετήσιων πράξεων τις οποίες τελούσε επί σειρά ετών κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, σε βάρος τους όταν ήταν ανήλικες.
Μέχρι τώρα έχει καταθέσει πληθώρα μαρτύρων οι οποίοι έχουν αναφερθεί σε περισσότερα θύματα τα οποία και ονοματίζουν. «Η πληθώρα των περιπτώσεων αποκαλύπτει μια αηδή μεθοδολογία βασισμένη στην πανουργία, την εκμετάλλευση της αναγνωρισιμότητας και την πολύτροπη διεισδυτικότητα σε περιβάλλοντα με ανηλίκους, παραπλανώντας τους ενήλικους και τελώντας τις πράξεις σωρηδόν, καθημερινά κατά πολυάριθμων θυμάτων, συχνότατα και σε πολλά θύματα μαζί»., σημειώνει ο δικηγόρος των θυμάτων Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δύο οικογένειες αναμένεται να καταθέσουν σύντομα αυτοτελή μηνυτήρια αναφορά κατά του ήδη καταδικασθέντος πρωτοδίκως σε 12ετή κάθειρξη για αποπλάνηση ανηλίκου, μουσικού.

«Έβαζε τα δάχτυλα του στα γεννητικά μας όργανα κουνώντας τα χείλη του αιδοίου»
 

Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιγράφουν οι γυναίκες στις καταγγελίες τους. Όλες κατά την τέλεση των καταγγελλομένων ήταν ανήλικες ενώ σύμφωνα μάλιστα με τη μία από τις καταγγελίες που αποκαλύπτει το Documento, ο Γ. Γιαννόπουλος δεν σταμάτησε ακόμα και όταν είχε μπροστά του κορίτσια που έκαναν παρέα με τις κόρες του.

Θύμα 1 : «Το Σάββατο 12/2/2022, τυχαία βρήκα online άρθρο στην εφημερίδα “Τ. Θ.” σχετικά με τον Γ. Γ., τον οποίο αναγνώρισα από την φωτογραφία και το όνομά του ως το άτομο που είχε παραβιαστική συμπεριφορά απέναντι σε εμένα και σε άλλα ανήλικα κορίτσια της παρέας μου τα καλοκαίρια του …. και του …. Όλα συνέβαιναν στην παραθεριστική τοποθεσία Π. Α. (…). Όταν ήμουν 10 ετών (…) κατασκήνωσε στο μεσαίο τμήμα του κάμπινγκ. Με όλα τα παιδιά των οικογενειών που έρχονταν σχεδόν κάθε χρόνο αμέσως γνωριστήκαμε και κάναμε όλα μαζί παρέα. Ο μηνυόμενος ξεκίνησε κι αυτός να έρχεται μαζί με (…) και δεν άργησε να ξεκινήσει να μας αγγίζει με σεξουαλικό τρόπο. (…) οι γονείς των παιδιών ήξεραν τον μηνυόμενο και του εμπιστεύονταν τη φύλαξή μας και την αναψυχή μας κατά τη διάρκεια που κάναμε μπάνιο. Γινόταν κάτι από τις πρώτες φορές που μας έπαιρνε μαζί του: προσποιούμενος ότι ήθελε «να μας ανεβάσει στους ώμους του», πέρναγε ανάμεσα από τα πόδια μας μέσα στη θάλασσα και έπεφτε με το κεφάλι του στα οπίσθιά μας, έβαζε το κεφάλι του στην περιοχή των γεννητικών μας οργάνων. Νιώθαμε άβολα, αλλά δεν κάναμε κάτι, γιατί θεωρήσαμε στην αρχή ότι γίνεται κατά τύχη. Μέρες αργότερα και αφού είχαν συμβεί και άλλα βαρύτερα περιστατικά με τον Γ., το συζητήσαμε εγώ και η (…) Θύμα 2.


Ήμασταν εγώ, η Θύμα 2, οι (…) θύμα 3 και (…) Θύμα 4, οι οποίες ήταν κόρες της οικογένειας (ονοματεπώνυμο…) και ανιψιές του (άλλο ονοματεπώνυμο…) – η πρώτη συνομήλική μου (…) και η δεύτερη 2-3 χρόνια μεγαλύτερή μου) οι (ονόματα άλλων ανηλίκων κοριτσιών).

Το μέρος στην θάλασσα που βρισκόμασταν ήταν δεξιότερα από τις ξαπλώστρες όπου δεν υπάρχει καλή οπτική από το μαγαζί και τους πελάτες και δεν ήταν μέρα (ή ώρα) με υπερβολικό κόσμο. Ο μηνυόμενος επέμεινε να μας κάνει βουτιές εκείνη τη μέρα. Μας έπιανε και μας έβαζε στην πλάτη του και έβαζε τα δάχτυλα του στα γεννητικά μας όργανα κουνώντας τα χείλη του αιδοίου.

Οι γονείς των κοριτσιών τον εμπιστεύονταν, γιατί ήταν πολύ φιλικός και πρόθυμος και μας απασχολούσε για να ξεκουραστούν, ένιωθαν ασφάλεια που θα μας πρόσεχε εκείνος και θα έπαιζε μαζί μας στο μπάνιο στη θάλασσα. Φοβόμασταν να μιλήσουμε στους γονείς μας και νιώθαμε ντροπή που μας συνέβαιναν αυτά».
 
«Έκατσε πίσω μου και σε όλη τη διάρκεια της ταινίας χάϊδευε και τσιμπούσε το στήθος μου»
Θύμα 1 : (…) όλα τα υπόλοιπα κορίτσια είχαν μαζευτεί σε μια αιώρα και ενώ προσπάθησα να κάτσω ανάμεσα τους δε χωρούσα και ο Γιαννόπουλος μου είπε πολλές φορές να κάτσω στη μόνη διαθέσιμη θέση που ήταν ένα σκαμπό μεταξύ του λάπτοπ και του ίδιου. Το ίδιο μου είπαν πολλές φορές τα κορίτσια για να αποφύγουν τη πιθανότητα να πρέπει να κάτσει κάποια τους μπροστά στο Γιαννόπουλο. Έκατσε πίσω μου και σε όλη τη διάρκεια της ταινίας χάϊδευε και τσιμπούσε το στήθος μου. Κάποια στιγμή πόνεσα γιατί τσιμπούσε τη θηλή μου πιο δυνατά, τρόμαξα, (…) Μου μίλησε με απειλητικό ύφος, λέγοντάς μου “… ” (…) Συνέχισε και μετά από το περιστατικό να μου αγγίζει το στήθος και μετά την ταινία (“…”) έβαλε και σκηνές από την ταινία “(…)” και συνέχισε να πειράζει το στήθος μου μέχρι το τέλος.

Λίγες μέρες μετά η (…) Θύμα 2 εξομολογήθηκε σε κάποιον από τους υπαλλήλους του παραθεριστικού θερέτρου ότι ο Γ. την έχει πειράξει με σεξουαλικό τρόπο. Άτομα που εργάζονταν στο κάμπινγκ τον έδιωξαν μέσα στο βράδυ, λέγοντας του ότι “οι μητέρες ήδη γνωρίζουν τί έχει κάνει στις κόρες τους και αν το μάθουν οι πατέρες, δεν θα φύγεις ζωντανός από δω”. Αφού αναγκάστηκε μέσα σε μια νύχτα να ξεστήσει τη σκηνή και να φύγει, μίλησα και με την (…) Θύμα 3, η οποία μου επιβεβαίωσε ότι την ακουμπούσε και κείνην με τον ίδιο τρόπο όπως κι εμένα κατά τα «παιχνίδια» στη θάλασσα και όποτε εύρισκε ευκαιρία όταν οι γονείς πίστευαν ότι τα κορίτσια να τα προσέχει εκείνος. Μου είπε μάλιστα χαρακτηριστικά «με όλες μας έκανε το ίδιο».
«Μεσα από το μαγιό και άγγιξε το επίμαχο σημείο μου εξωτερικά σαν χάδι»
Θύμα 9: «Τον (μήνα …. της χρονιάς ….) ήμουν 12 ετων ήμασταν για διακοπές εγώ ή μητέρα μου και ο αδερφός μου και μια φίλη της μητέρας μου με τα παιδιά της στο οργανωμένο κάμπινγκ (…). στην (…). Εκεί έκανε διακοπές και ο Γ. Γ. με τις δύο του κόρεςΉμασταν πολλά παιδιά στο κάμπινγκ αρχικά κάναμε παρέα όλα μαζί στην πορεία όμως εγώ έγινα περισσότερο φίλη με την μεγάλη του κορη και παίζαμε παιχνίδια μαζί του. Θυμάμαι λοιπόν έντονα 2 σκηνικά. Το πρώτο παιχνίδι ήταν μέσα στην θάλασσα, που το έλεγε «πυραμίδες». Μας σήκωνε στους ώμους του και σηκωνόμασταν όρθια. Όταν με σήκωσε για να με στηρίξει έβαλε το χέρι του στο κάτω μέρος του μαγιώ μου από την εσωτερική πλευρά του μηρού. Μεσα από το μαγιό και άγγιξε το επίμαχο σημείο μου εξωτερικά σαν χάδι. Αρχικά νόμιζα πως έγινε κατά λάθος δεν ήμουν σίγουρη τι συνέβη».
 
Συνέχιζε απτόητος τη δράση του ακόμα και όσο εκκρεμούσε η πρώτη υπόθεση

«Ο ασκός του Αιόλου όχι μόνον άνοιξε, αλλά απελευθέρωσε σαρωτικούς ανέμους, που αλλάζουν το τοπίο σε σχέση με το απεχθές έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, το οποίο μέχρι τις μέρες μας χαρακτηριζόταν από τη δυσκολία της ποκάλυψης και της προσφυγής στις αρχες. Αυτή τη φορά η πολλπλότητα των θυμάτων, ο υψηλού προφίλ δράστης και το ειδεχθές των αδικημάτων υπερκέρασαν τον φόβο, τη ντροπή, τους δισταγμούς και τις ενοχές των θυμάτων και των οικείων τους. Πέρα  από την πρώτη, λοιπόν, υπόθεση, για την οποία ο Γ.Γ. είχε καταδικαστεί το 2019 σε 12ετή κάθειρξη για κατ΄ εξακολούθηση τέλεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος μιας ανήλικης που τότε (μεταξύ 2011 και 2013) ήταν 6 ως 8 ετών -και ενώ ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος με όρους μέχρι το Εφετείο του, που έχει προσδιορισθεί για τις 11 Απριλίου 2022 – προέκυψαν  τουλάχιστον 10 νέες περιπτώσεις, που σχετίζονται με αδικήματα που έχουν τελεσθεί έως και το 2018 με 2019. Όσο δηλαδή εκκρεμούσε η πρώτη υπόθεση, για την οποία είχε κληθεί για πρώτη φορά σε απολογία ο Γ.Γ. το 2015, φαίνεται ότι εξακολουθούσε απτόητος έναν τρόπο ζωής που σχετιζόταν άμεσα με την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, όπου βρισκόταν και όποτε μπορούσε», λέει ο Π. Παπαϊωάννου και προσθέτει:
«Είναι εντυπωσιακό ότι ορισμένες άγνωστες στις μηνύτριες γυναίκες προσήλθαν αυτοβούλως στη διεξαγόμενη προκαταρκτική εξέταση, ενώ ακόμη περισσότερες κινούνται επιπλέον και με νέες μηνύσεις εις βάρος του και για άλλα επεισόδια εξακολουθητικής σεξουαλικής κακοποίησης, ορισμένα από τα οποία συμπεριλαμβάνουν και άσκηση βίας».  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter