Δέκα μήνες άδικα προφυλακισμένος με την «ρετσινιά» του βιαστή-αιμομίκτη…

Δέκα μήνες άδικα προφυλακισμένος με την «ρετσινιά» του βιαστή-αιμομίκτη…

Δέκα μήνες άδικα προφυλακισμένος με την «ρετσινιά» του βιαστή-αιμομίκτη παρέμεινε ένας 52χρονος κάτοικος της Ζακύνθου ο οποίος κατηγορούνταν ότι βίασε τις κόρες του.

Ο 52χρονος παραπέμφθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) του Πύργου Ηλείας με τις σοβαρότατες κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου, αιμομιξίας κατά συρροή, βιασμού, ενδοοικογενειακής απειλής και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία το ΜΟΔ του Πύργου, μετά και από την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, κήρυξε αθώο τον 52χρονο καθώς δεν αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά ο βιαστής των παιδιών του.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης η δικηγόρος του 52χρονου Βάσω Πανταζή, μιλώντας στο www.apokalypseis.com ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε με σαθρά στοιχεία και με την μαρτυρία μιας ανήλικης κοπέλας η οποία όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο και παραδέχθηκε η ίδια ψευδομαρτύρησε ενώπιον των δικαστικών Αρχών της Ζακύνθου .

Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε βιασμό

Όμως το συγκλονιστικό της υπόθεσης που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τους δικαστές της Ζακύνθου που χειρίστηκαν την υπόθεση είναι ότι η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση που συντάχθηκε μετά την καταγγελία έδειξε ότι τα δύο κορίτσια δεν είχαν υποστεί καμία σεξουαλική κακοποίηση και δεν είχαν ακόμη ερωτική δραστηριότητα.

«Παρ’ όλα αυτά ο πελάτης μου προφυλακίστηκε άδικα επί δέκα μήνες. Ξέρετε πολύ καλά τι αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί που πηγαίνουν στην φυλακή με την κατηγορία του βιασμού και της αιμομιξίας. Στο χρονικό διάστημα της κράτησής του σκέφτηκε δύο φορές να δώσει τέλος στην ζωή του αλλά έμεινε όρθιος με την ελπίδα να αποδείξει στο δικαστήριο ότι άδικα τον κατηγορούσαν για βιαστή», ανέφερε στο www.apokalypseis.com η κ. Πανταζή.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες εναντίον του, η κ. Πανταζή τις απέδωσε στο διαταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον του 52χρονου και στην ψυχολογική ιδιαιτερότητα των παιδιών του που τον κατήγγειλαν .

«Η δικαστική απόφαση της αθώωσης του 52χρονου δείχνει για πολλοστή φορά ότι όλα αυτά τα ζητήματα η κοινωνία θα πρέπει να τα αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό και επίσης οι δικαστές που χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις θα πρέπει να είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν στέλνουν στην φυλακή έναν αθώο πολίτη…», τόνισε η κ. Πανταζή.

Πηγή: apokalypseis.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter