Δέκα μήνες φυλάκιση στον πρώην γενικό πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη

Δέκα μήνες φυλάκιση στον πρώην γενικό πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη

Σε δέκα μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή 3.000 € καταδικάστηκε τελεσίδικα από το γ’ τριμελές εφετείο πλημμελημάτων Αθηνών ο πρώην γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη για τη γνωστή υπόθεση παράνομων θεωρήσεων εισόδου στη χώρα μας κυρίως κατά το χρονικό διάστημα 2011 έως 2014.

Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη μόλις το 2015, όταν και εστάλη κατ’ εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ενώ την είχε αποκαλύψει το Documentonews.gr σε σχετικό δημοσίευμα. 

Ο πρώην γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη καταδικάστηκε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση που είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που τον βαραίνουν η υπόθεση είναι στο στάδιο της έρευνας από την εισαγγελία διαφθοράς.

Στον πρώην πρόξενο έχει επιβληθεί από την υπηρεσία του η πειθαρχική ποινή της 12μηνης παύσης ενώ η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης έχει ασκήσει κατά της ανωτέρω επιβληθείσας πειθαρχικής ποινής αίτηση ακύρωσης ενώπιων του ΣτΕ (Δικάσιμος 6.12.2018) κρίνοντάς την επιεική και ζητώντας την επιβολή σε αυτόν βαρύτερης.

Τέλος, η απόφαση του τριμελούς εφετείου πλημμελημάτων Αθηνών υπόκειται σε αναίρεση ενώπιων του Αρείου Πάγου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter