Δέκα συλλήψεις για κλοπές πολυτελών μοτοσικλετών στην Αττική – Πως λειτουργούσε η σπείρα

Δέκα συλλήψεις για κλοπές πολυτελών μοτοσικλετών στην Αττική – Πως λειτουργούσε η σπείρα

Σε χρυσοφόρα επιχείρηση είχε αναγάγει την κλοπή πολυτελών μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, οργανωμένη σπείρα, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν αποκομίσει κέρδη από τις κλοπές των μοτοσικλετών, πάνω από 250.000 ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, 10 μέλη της οργάνωσης, (εννέα Έλληνες, ηλικίας από 23 έως 48 ετών και ένας 43χρονος Αλβανός).

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 23 περιπτώσεις κλοπών πολυτελών μοτοσικλετών, ενώ έχουν κατασχεθεί συνολικά 29 οχήματα (26 μοτοσικλέτες και τρία αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα δύο είναι φορτηγά).

Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης μετέβαιναν σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Σλοβενία και αγόραζαν και εισήγαγαν στη χώρα μας τρακαρισμένες μοτοσικλέτες, τις οποίες ταξινομούσαν.

Στη συνέχεια έδιναν «παραγγελία» στην ομάδα των κλεφτών, να τους φέρουν μοτοσικλέτες ίδιου τύπου.

Οι κλέφτες εντόπιζαν τις μοτοσικλέτες και τις παρακολουθούσαν και μόλις τους δινόταν η ευκαιρία τις άρπαζαν. Δεν δίσταζαν να τις κλέψουν την ώρα που τις άφηνε για λίγο οι ιδιοκτήτες τους έξω από καταστήματα ή σε δημόσιους χώρους, αλλά και μέσα από κλειστά γκαράζ. Αν προέκυπτε κάποιο εμπόδιο κατέγραφαν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και τον είχαν υπόψη …για το μέλλον.

Τα μέλη του κυκλώματος κρατούσαν το «λαιμό» από τις τρακαρισμένες μοτοσικλέτες που είχαν φέρει από το εξωτερικό νόμιμα, τοποθετούσαν τα εξαρτήματα των κλεμμένων και τις πουλούσαν.

Σε κάποιες περιπτώσεις επέστρεφαν τις κλεμμένες μοτοσικλέτες, εισπράττοντας λύτρα, αν οι ιδιοκτήτες τους κατάφερναν να βρουν επαφή μαζί τους.

Τα κλεμμένα δίκυκλα, μέχρι να τα διαλύσουν και να τα προωθήσουν στην αγορά, τα κρατούσαν κρυμμένα σε υπόγεια γκαράζ ή σε σπίτια συγγενών τους.

Εκτός από τα κλεμμένα οχήματα, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 26.975 ευρώ, πλήθος τραπεζικών βιβλιαρίων και καρτών ανάληψης,

• 35 πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών, εκ των οποίων δύο καταφανώς πλαστές και δύο κλεμμένες,

• πλήθος εγκεφάλων μοτοσικλετών και κλειδιών οχημάτων,

• 10 κινητήρες μοτοποδηλάτων και τμήματα κινητήρων,

• ηλεκτρική μίζα με ενσωματωμένο κλειδί,

• πιστόλι τύπου «replica» και 24 φυσίγγια,

• πλήθος εγγράφων οχημάτων και 10 κενές υπεύθυνες δηλώσεις με σφραγίδες γνησίου υπογραφής,

• πλήθος εργαλείων, όπως ηλεκτρικός τροχός, τρυπάνι, τριβείο,

• κινητά τηλέφωνα, ένας υπολογιστής και

• μικροποσότητα κάνναβης.

Αξιοσημείωτο είναι και το ποινικό παρελθόν των δραστών, καθώς οι οκτώ από τους συνολικά 10 συλληφθέντες, έχουν κατηγορηθεί για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, των κλοπών και διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Οι δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter