Δέκα τρόποι για να γλιτώσετε από το άγχος και το στρες

Δέκα τρόποι για να γλιτώσετε από το άγχος και το στρες

Λίστες υποχρεώσεων, εντατική εργασία, λογαριασμοί που πρέπει να πληρωθούν: το άγχος είναι πολύ εύκολο να σας φθείρει με τέτοια καθημερινότητα. Γενικότερα, πανεύκολα φορτώνεστε με ένταση αλλά άλλο τόσο δύσκολο είναι να την ξεφορτωθείτε.

Η επιστήμη έχει αποκαλύψει κάποιες τρομακτικές επιπτώσεις του χρόνιου στρες αλλά τα καλά νέα είναι ότι ταυτόχρονα, υποστηρίζει μεθόδους που ανακουφίζουν από το άγχος. Οι περισσότερες από αυτές είναι πραγματικά πολύ απλές και μπορούν πανεύκολα να ενσωματωθούν στη ρουτίνα σας: μερικές χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά για να ολοκληρωθούν!

Ξεκίνα να χρωματίζεις

Το ότι δεν είστε παιδί πια δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να καταπιάνεστε με χρώματα και μαρκαδόρους. Δεν χρειάζεται να είστε καλλιτεχνικές ιδιοφυίες ή να δημιουργήσετε ένα αριστούργημα. Απλά ο χρωματισμός σε μια σελίδα ενός βιβλίου ζωγραφικής έχει αποδειχθεί ότι σας βοηθά να χαλαρώσετε. Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ένωσης Θεραπείας Τέχνης το 2005 έδειξε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνταν με τον χρωματισμό είχαν μεγαλύτερη μείωση του άγχους από εκείνους που ζωγράφιζαν ένα κενό φύλλο χαρτιού.

Πλέξε κάτι

Οι εποχές έχουν αλλάξει: αυτό δεν είναι απλά ένα χόμπι για γιαγιάδες. Οι πλεκτομηχανές έχουν γίνει πολύ trendy τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι πραγματικά πραγματικά μεγάλη είδηση για την υγεία των ανθρώπων. Σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε από πάνω από 3.500 πλεκτοβιομηχανίες, έδειξε πως το συγκεκριμένο χόμπι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο να γίνουν οι τους άνθρωποι πιο ήσυχοι και πιο ευτυχισμένοι.

Κάντε γιόγκα

Όλοι οι τύποι άσκησης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους. Αλλά αν ψάχνετε για κάτι που θα σας χαλαρώσει στη στιγμή, μια ελαφριά άσκηση γιόγκα είναι ό,τι πρέπει. Η επιστήμη δείχνει ότι η γιόγκα πραγματικά βοηθά να σας κάνει να ηρεμήσετε. Δεν χρειάζεται να είσαι υπερβολικά fit για να απολαύσεις αυτό το είδος άσκησης. Μάλιστα, η γιόγκα μπορεί να είναι εντελώς δωρεάν: χάρη στο YouTube μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν οδηγό για αρχάριους online για να δοκιμάσετε ένα απλό πρόγραμμα γιόγκα στο σπίτι.

Να διαβάζετε

Η ανάγνωση είναι καλή για τον εγκέφαλό σας με περισσότερους από έναν τρόπους. Όχι μόνο βελτιώνει τη νοημοσύνη σας και αποτρέπει το αλτσχάιμερ, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους και του στρες. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στην «Telegraph», η ανάγνωση για ακόμη και έξι λεπτά μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν τα επίπεδα άγχους περισσότερο από το μισό. Δεν έχει σημασία αν διαβάζετε ένα θρίλερ ή ένα ρομαντικό μυθιστόρημα. Όπως και να έχει θα αποκομίσετε τα ίδια οφέλη.

Κάντε αναπνευστικές άσκησεις

Οι δραστηριότητες με επίκεντρο την συγκέντρωση όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα δίνουν μεγάλη έμφαση στην αναπνοή. Η αναπνοή σας έχει μια εντυπωσιακά ισχυρή επίδραση στη γενική συμπεριφορά σας, επηρεάζοντας ταυτόχρονα τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σας υγεία. Ειδικά για όσους ταλαιπωρούνται από άγχος, οι αναπνευστικές ασκήσεις μπορούν να είναι αποτελεσματικές στην αποτροπή των ανήσυχων σκέψεων. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι η βαθιά αναπνοή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης, που είναι μία από τις κύριες ορμόνες στρες και προσωρινά να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Aκούστε χαλαρή μουσική

Όταν ακούγεται το αγαπημένο σας τραγούδι στο ραδιόφωνο, πιθανότατα να θέλετε να χορέψετε. Ορισμένα τραγούδια σας δίνουν μια ενίσχυση ενέργειας αλλά και το αντίθετο μπορεί να συμβεί, επίσης: ένα χαλαρωτικό, ήρεμο τραγούδι μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χαλαροί και ήρεμοι. Ορισμένοι τύποι μουσικής μπορούν να επηρεάσουν πραγματικά τις φυσικές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων καρδιακού ρυθμού και του στρες, σύμφωνα με μια όλες τις μελέτες.

Κάντε μασάζ

Τα οφέλη για την υγεία από ένα μασάζ είναι πολλά περισσότερα από την χαλάρωση των πονεμένων μυών. Υπάρχει επίσης ένα εντυπωσιακό ψυχολογικό όφελος. Οι μελέτες δείχνουν ότι ένα μασάζ βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων δραστηριότητας του νευρικού συστήματος, διώχνοντας έτσι το το άγχος.

Πηγαίνετε έναν περίπατο

Το περπάτημα μπορεί να μην είναι η πιο έντονη άσκηση που μπορείτε να δοκιμάσετε, αλλά τα προνόμια υγείας που προσδίδει είναι πραγματικά απίστευτα. Από τη μείωση του πόνου των αρθρώσεων μέχρι την ενίσχυση της ισορροπίας σας, υπάρχουν αμέτρητα οφέλη από μια βόλτα με τα πόδια. Ένα από αυτά είναι μια σημαντική μείωση των επιπέδων στρες. Ακόμα και 20 λεπτά περπατήματος θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Οι έρευνες δείχνουν ότι το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους είναι ακόμη καλύτερο για εσάς από το περπάτημα του διαδρόμου λόγω της μυρωδιάς του φρέσκου αέρα.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Ένα ζεστό μπάνιο είναι μια πολύ καλύτερη ιδέα από ένα βιάστικο ντους αν αισθάνεστε υπερβολικό άγχος. Τα ζεστά μπάνια είναι απίστευτα χαλαρωτικά και ορισμές επιστημονικές έρευνες έχουν δώσει πιθανές απαντήσεις αναφορικά το γιατί. Μία μελέτη συνδέει τα θερμά μπάνια με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης ενώ άλλες έρευνες δείχνουν ότι τα μπορεί να είναι ευεργετικά για τα άτομα με μεταβολικές διαταραχές.

Ασχοληθείτε με το σκυλί σας

Τα σκυλιά βοηθούν στη μείωση του στρες. Σύμφωνα με μια μελέτη μόλις πέντε λεπτά ασχολίας με έναν χαριτωμένο σκύλο μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα κορτιζόλης. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Διεθνή Εφημερίδα της Υγείας αναφορικά με τους χώρους εργασίας έδειξε ότι σε ένα γραφείο, η παρουσία σκύλων μειώνει τα επίπεδα άγχους ολόκληρου του γραφείου και βελτιώνει την ικανοποίηση των εργαζομένων. Συμπέρασμα; Τα αγχωτικά περιβάλλοντα θα ήταν πιθανώς λιγότερο αγχωτικά αν υπήρχαν σκυλιά εκεί.

Πηγη runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter