Δέκα χρόνια κάθειρξη στον 17χρονο για τη ληστεία μετά φόνου του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Δέκα χρόνια κάθειρξη στον 17χρονο για τη ληστεία μετά φόνου του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Στη φυλακή ανηλίκων οδηγείται μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη δέκα ετών ο 17χρονος ο οποίος συμμετείχε στη ληστεία και το φόνο του 25χρονου,Νικόλα Μουστάκα ,στο λόφο του Φιλοπάππου τον Δεκαπενταύγουστο του 2018. .

Οι δικαστές του δικαστηρίου ανηλίκων του επέβαλαν την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο σχετικός νόμος για ανήλικο, ενώ δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό αλλά ούτε και αναστολή στην έφεση.

Ο 17χρονος δράστης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του ακόμα και μετά από τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου.

Συγκλονισμένοι παρακολούθησαν την δίκη,που έγινε κεκλεισμένων των θυρών,οι γονείς του άτυχου θύματος.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ότι σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν. Επίσης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του Νικόλα.

Ως μάρτυρες εξετάστηκαν δυο Γερμανίδες οι οποίες ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στην Ελλάδα προκειμένου να καταθέσουν καθώς είχαν πέσει και οι ίδιες θύματα ληστείας από την ίδια ομάδα. Μάλιστα η μια από τις κοπέλες είχε φωτογραφίσει τους δράστες και αυτή η εικόνα ήταν που βοήθησε την κοπέλα του Νικόλα να τους αναγνωρίσει.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος και η 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους τρεις ληστές ενώ βρίσκονταν στο λόφο του Φιλοπάππου. Οι τρεις δράστες δρούσαν στην περιοχή, ληστεύοντας ανυποψίαστους πολίτες. Ήταν όλοι τους σεσημασμένοι και έτσι η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη και τη σύλληψη τους.

Σε ένα από τα σπασμένα μπουκάλια που βρέθηκαν στον τόπο όπου γράφτηκε η τραγωδία, υπήρχαν αποτυπώματα και DNA των δραστών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter