Δέκα χρόνια κάθειρξη στον Μαρτίνη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Δέκα χρόνια κάθειρξη στον Μαρτίνη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ενοχή και δεκαετή κάθειρξη αλλά με αναστολή στην εκτέλεση της ποινής αποφάσισε το δικαστήριο του πρώτου βαθμού για τον πάλαι ποτέ ισχυρό άντρα του Ερρίκος Ντυνάν και πρόεδρου του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη καθώς και για τη σύζυγό του .

Το αδίκημα για το οποίο κρίθηκαν ένοχοι είναι το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων.

Αφορούσε μίζα που φέρεται να έλαβε ο Ανδρέας Μαρτίνης σταδιακά από το 1998 έως το 2003 για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με την γερμανική εταιρεία «Hospitalia International», για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία και τους δύο το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση τον Μάιο του 2016 και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας με περιοριστικους όρους τον Αύγουστο του 2017.

Έχει επίσης καταδικαστεί πρωτοδίκως για απιστία κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλείων σε μεγαλόσχημους του Ερρίκος Ντυνάν.

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, αθωώθηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter