Δέκα χρόνια με αναστολή στον Βίκτωρα Ρέστη για ψευδείς βεβαιώσεις

Δέκα χρόνια με αναστολή στον Βίκτωρα Ρέστη για ψευδείς βεβαιώσεις

Κάθειρξη δέκα ετών αλλά με αναστολή καθώς του αναγνώρισε ελαφρυντικό επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον Βίκτωρα Ρέστη.

Έτσι ο εφοπλιστής που έχει απασχολήσει κατά καιρούς τη Δικαιοσύνη για σοβαρές υποθέσεις παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο παρότι τα αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος ήταν σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, όπως ακριβώς και η άτυχη καθαρίστρια για την οποία όμως κάποιοι άλλοι δικαστές της επεφύλαξαν χειρότερη μεταχείριση…

Η υπόθεση αφορά στην αγορά με ψευδείς βεβαιώσεις το διάστημα 2005-2008 από τις εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή «SKARPIZA DEVELOPMENT LIMITED» και «ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», περίπου 400 στρεμμάτων δασικής έκτασης στο Κορωπί, που ανήκαν κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο και είχαν καταπατηθεί από αγρότες.

Καταδικάστηκαν ακόμα 4 από τους συνολικά 16 κατηγορούμενους.

Ειδικότερα το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών, κατά συγχώνευση, τον Βίκτωρα Ρέστη τον οποίο έκρινε ένοχο για τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή δήλωση, σε συνδυασμό μάλιστα τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.

Το ελαφρυντικό όμως που του αναγνωρίστηκε περί ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη τον γλύτωσε από τη φυλακή καθώς δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεση του, όπως έγινε και με τους και υπόλοιπους τέσσερις καταδικασθέντες,

Έτσι, ο Β. Ρέστης θα μπορεί έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό να είναι ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν και συγκεκριμένα της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 17 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της καταπάτησης της δασικής έκτασης στη Β’ Ζώνη Υμηττού, στο Κορωπί. Ανάμεσά τους, συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια. Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου. Σε όλους τους καταδικασθέντες, δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Οι υπόλοιποι 12 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίμαχη έκταση φέρεται να πέρασε στην κυριότητα του Βίκτωρα Ρέστη με ψευδή έγγραφα. Μάλιστα η υποθηκοφύλακας Κρωπίας είχε αρνηθεί να μεταγράψει 40 συμβόλαια που είχαν κάνει οι εταιρείες του εφοπλιστή για την αγορά αυτής της έκτασης επειδή δεν συνοδεύονταν από έγγραφο του Δασαρχείου της περιοχής που να αναφέρει ότι δεν ήταν δασικές, όπως απαιτεί ο νόμος.

Το πράσινο φως» είχε δώσει, στις 11 Δεκεμβρίου του 2008 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών που με απόφαση του υποχρέωσε την υποθηκοφύλακα να εγγράψει στα βιβλία τα συμβόλαια – μαϊμού.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι η σχετική δικογραφία βρέθηκε στη συνέχεια μετά από έφοδο αστυνομικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής στη “γιάφκα” του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος Νο2, στην περιοχή του Ψυχικού

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, ούτε από την κύρια ανάκριση «κατέστη δυνατόν να φωτιστεί πλήρως ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ» της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την ειδική γραφολόγο που όρισε το δικαστήριο οι υπογραφές που έφεραν τα συγκεκριμένα έγγραφα ήταν πλαστές.

Ο ίδιος ο εφοπλιστής έχει υποστηρίξει ενώπιον της Δικαιοσύνης πως έπεσε θύμα ενός σχεδίου το οποίο εξυφάνθηκε από πρώην στενούς του συνεργάτες στους οποίους είχε αναθέσει τη διαχείριση των εταιριών του, εναντίον των οποίων είχε καταθέσει και μηνύσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter