Δέκα χρόνια μοναξιά, χωρίς τον Μάρκες – Στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Δέκα χρόνια μοναξιά, χωρίς τον Μάρκες – Στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου συγγραφέα, o Κολομβιανός ομότεχνος και φίλος του, Σαντιάγο Γκαμπόα, διηγείται στην Έμυ Ντούρου ιστορίες από τη ζωή του που αποκωδικοποιούν το μεγαλείο και την οικουμενικότητα της γραφής του.

Λίγο πριν από τις δύο μεγάλες σόλο συναυλίες στη χώρα μας, ο τραγουδιστής των Madrugada Σίβερτ Χόιεμ μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τη μουσική και την πολιτική, δηλώνοντας ουμανιστής.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Σεντρίκ Καν σε συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη, που βρέθηκε στη χώρα μας καλεσμένος του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, μιλάει για το όραμα της ενωμένης Ευρώπης, τις δύο νέες του ταινίες και αποκαλύπτει ότι ποτέ δεν ήταν οπαδός της νουβέλ βαγκ.

Άγνωστες φωτογραφίες από πρόβες των Rolling Stones σε αχυρώνα στη Βοστώνη το 1981  του διάσημου φωτογράφου Μπράιαν Αρις παρουσιάζονται σε έκθεση στην Αγγλία. Της Κατερίνας Αγγελιδάκη.

Όταν οι ηθοποιοί γράφουν. Στο νέο του βιβλίο «Ηθο[ποιείν]» ο Θανάσης Νιάρχος ανθολογεί ποιήματα Ελλήνων ηθοποιών όπως ο Κουν, ο Μουσούρης, ο Βεάκης, ο Καταλειφός, ο Τάρλοου κ.ά. Γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης. 

Στο «Καντράν» ο Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης αδιαφορεί για μερικές αρνητικές κριτικές που συνοδεύουν το νέο φιλμ «Χορεύοντας με τον Μπέκετ» κι ετοιμάζεται τελετουργικά για να συναντήσει το ίνδαλμα του στη μεγάλη οθόνη. «Σκέφτομαι ότι ο μέγας Τέοντορ Αντόρνο θεώρησε τον Μπέκετ (και τον Πάουλ Τσέλαν) απόκριση στη βασανιστική διερώτηση πώς θα είναι η λογοτεχνία μετά το Άουσβιτς», γράφει.

Ο Ηρακλής Λογοθέτης στην κριτική του για το «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μίλερ που σκηνοθετεί ο Θανάσης Σαράντος σε μια παράσταση ενδιαφέρουσα αλλά άνιση, εντοπίζει στους λεπτοδουλεμένους υπαινιγμούς μια υποψία από καρτουνίστικη υπερβολή.

Το όγδοο και πιο πολιτικό άλμπουμ της δημοφιλούς ποπ σταρ Μπιγιονσέ μόλις κυκλοφόρησε και έχει προκαλέσει πάταγο. Η Κατερίνα Αγγελιδάκη γράφει για την μαύρη κάντρι της Μπιγιονσέ. 

Ο 34χρονος Γιάννης Διονυσίου είναι το νέο αίμα στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Διηγείται στον Αντώνη Μποσκοΐτη την πορεία του, από τις πρώτες εμφανίσεις στο θέατρο και τις εμπειρίες της Θεσσαλονίκης μέχρι τις συναυλίες στον Σταυρό του Νότου.

Το ιστορικό  Παλάς στο Παγκράτι γίνεται σούπερ μάρκετ. Γράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη. 

Η «Αστάρτη» είναι  ένας καθαρόαιμος ροκ δίσκος. Ο Αντώνης Μποσκοΐτης άκουσε την νέα δουλειά του τραγουδοποιού Παύλου Συνοδινού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter