Δεκάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα σύνορα με την Αλβανία – Έκκληση να τους επιτραπεί η επιστροφή στην πατρίδα τους (Photos)

Δεκάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα σύνορα με την Αλβανία – Έκκληση να τους επιτραπεί η επιστροφή στην πατρίδα τους (Photos)

Εγκλωβισμένοι στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς είναι από το πρωί σήμερα περίπου 60 άνθρωποι στους οποίους δεν επιτρέπεται να περάσουν από την Ελλάδα στην Αλβανία. Πρόκειται για ταξιδιώτες από τη γειτονική χώρα οι οποίοι είχαν φτάσει το προηγούμενο διάστημα στην Ελλάδα προκειμένου να επισκεφτούν συγγενείς τους που ζουν μόνιμα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, οι εγκλωβισμένοι στα σύνορα, ανάμεσα στους οποίους είναι ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, έφτασαν χθες το πρωί στην Αθήνα αφού πρώτα τους είχε ανάψει το “πράσινο φως” η αλβανική πρεσβεία της Αθήνας και ταξίδεψαν στα Γιάννενα με το ΚΤΕΛ προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ωστόσο, κατά την άφιξή τους στα Γιάννενα περίπου στις 17:30 τους περίμενε η ελληνική αστυνομία η οποία τους μετέφερε σε αστυνομικό τμήμα στον εξωτερικό χώρο του οποίου παρέμειναν μέχρι τις 23:30.

Εκεί ενημερώθηκαν ότι η αλβανική πλευρά αρνείται να ανοίξει τα σύνορα κι εκείνοι πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα. Όπως οι ίδιοι λένε κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, αφού δεν ζουν στην Ελλάδα και επομένως δεν έχουν που να μείνουν. Τελικά οι περίπου 60 ταξιδιώτες επέστρεψαν στον χώρο του ΚΤΕΛ όπου παρέμειναν όλη τη νύχτα υπό αντίξοες συνθήκες. Σήμερα στις 7:30 μεταφέρθηκαν με λεωφορείο που ναυλώθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, όπου παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα.

Όπως πληροφορείται το documentonews.gr, o γενικός πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννενα Ελτιόν Βερλένι διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει να σφραγιστούν τα διαβατήριά τους ώστε να επιστρέψουν στον τόπο τους. Υπενθυμίζεται ότι η Αλβανία έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και έχει κλείσει τα σύνορά της. “Είμαστε τόσοι άνθρωποι, έχουμε παιδιά και ηλικιωμένους, πεινάμε, θέλουμε να πάμε στα σπίτια μας” δηλώνουν οι ίδιοι σε βίντεο που έχουν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Δείτε εικόνες:



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter