Δεκάδες κρούσματα στις Φυλακές Λάρισας: Τι καταγγέλλει κρατούμενος που βρέθηκε θετικός – «Για ό,τι μου συμβεί τους καθιστώ υπεύθυνους»

Δεκάδες κρούσματα στις Φυλακές Λάρισας: Τι καταγγέλλει κρατούμενος που βρέθηκε θετικός – «Για ό,τι μου συμβεί τους καθιστώ υπεύθυνους»

Πάνω από 40 θετικά κρούσματα κορονοϊού έχουν βρεθεί ήδη στις Φυλακές Λάρισας μέχρι τώρα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο έλεγχος.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, που ενώ η επίσημη χωρητικότητά της είναι 554 θέσεων χθες είχε 729 κρατούμενους με ποσοστό υπερπλήρωσης 131%.

Τα τεστ έγιναν μετά από διαμαρτυρία των κρατουμένων, καθώς αρνήθηκαν να μπουν στους θαλάμους μέχρι να διασφαλιστεί ότι θα γίνουν.

Θετικοί μέχρι στιγμής βρέθηκαν 23 κρατούμενοι στην Α’ Πτέρυγα και 19 στη Β’ Πτέρυγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο θετικά κρούσματα βρέθηκαν στα μαγειρεία.

Οι θετικοί στον κορονοϊό κρατούμενοι βρίσκονται στοιβαγμένοι όλοι μαζί ενώ δεν τους έχει δει ακόμα γιατρός. 

Αγώνας μεταξύ ζωής και θανάτου

Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, από την αρχή της πανδημίας πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις για την προστασία των κρατουμένων με αποτέλεσμα μάλιστα να του κόψουν τα μεροκάματα ως… τιμωρία. Ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά ότι αυτός ο αγώνας είναι μεταξύ ζωής και θανάτου.

Ο Β. Σταθόπουλος θα οδηγηθεί στην απομόνωση, σε ένα χώρο που δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ έχει ήδη χάσει ένα νεφρό και έχοντας και αναπνευστικά προβλήματα από παλαιότερο ατύχημα.

Η δήλωσή του:

«Αν είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει ακόμα η ποινή για θανατική καταδίκη στην Ελλάδα και μάλιστα σε ανθρώπους που κρατούνται με μόνα πραγματικά στοιχεία την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη, αν είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει θανατική καταδίκη για τα πολιτικά φρονήματα, να μην μείνει η εγκληματική διαχείριση του Covid δίχως κανένα πολιτικό κόστος, αν η εκδικητικότητα των αρχών στοχεύει τελικά στη φυσική μου εξόντωση.

Για ό,τι μου συμβεί τους καθιστώ υπεύθυνους, οι κατάσταση στις φυλακές δεν είναι ανευθυνότητα, είναι ένα διαρκές έγκλημα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter