Δεκάδες νεκρά σκυλιά σε πτήση από την Ουκρανία στον Καναδά

Δεκάδες νεκρά σκυλιά σε πτήση από την Ουκρανία στον Καναδά

Ο Καναδάς ξεκίνησε έρευνα αφού 500 κουτάβια – 38 από τα οποία ήταν νεκρά – βρέθηκαν σε αεροπλάνο της Ukraine International Airlines στο αεροδρόμιο του Τορόντο, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.

Τα σκυλιά ήταν γαλλικά μπουλντόγκ, μια δημοφιλής φυλή στον Καναδά και όσα επέζησαν υπέφεραν από αφυδάτωση και αδυναμία όταν βρέθηκαν στην πτήση από την Ουκρανία που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τορόντο στις 13 Ιουνίου, σύμφωνα με δήλωση του Καναδικού Οργανισμού Επιθεώρησης Τροφίμων.

Η υπηρεσία «θα καθορίσει τα επόμενα βήματα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα», ανέφερε. Ένας χειριστής σκύλου που είχε πάει να παραλάβει ένα άλλο ζώο από την περιοχή του αεροδρομίου, όπου τα κουτάβια ανακαλύφθηκαν το περασμένο Σάββατο, δήλωσε στο CBC πως ήταν μια «σκηνή τρόμου», προσθέτοντας: «ήταν ένας εφιάλτης».

Η αεροπορική εταιρία δήλωσε πως λυπάται για την τραγική απώλεια κατά την πτήση μας και είπε στο Facebook ότι συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές. Οι πωλήσεις κουταβιών είναι επικερδείς στον Καναδά, δήλωσε ο Scott Weese του Πανεπιστημίου του Guelph στο CBC.

Οι περισσότεροι αγοραστές πιστεύουν ότι τα ζώα εκτρέφονται στον Καναδά, αλλά η πραγματικότητα είναι πως «δεν έχουμε ιδέα πόσα σκυλιά μπαίνουν, πού πηγαίνουν ή από πού προέρχονται», είπε, προσθέτοντας ότι υπήρχε «δυνητικά κάποιο στοιχείο οργανωμένου εγκλήματος». «Αναφέρατε 500 γαλλικά μπουλντόγκ. Αν πρόκειται για πώληση από 3.000 έως 4.000 δολάρια ένα σκυλί, αυτό είναι ένα τεράστιο χρηματικό ποσό», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Πηγή:lifo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter