Δεκάδες νεκροί από ναυάγιο φέριμποτ στο Μπαγκλαντές

Δεκάδες νεκροί από ναυάγιο φέριμποτ στο Μπαγκλαντές

Ανέβηκε περαιτέρω ο αριθμός των θυμάτων από το ναυάγιο πλοίου στον ποταμό Καρατόα του βόρειου Μπαγκλαντές, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε τουλάχιστον 51 και να αγνοείται η τύχη άλλων 15 ανθρώπων.

«Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση έρευνας αύριο το πρωί», δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Στο πορθμείο εκτιμάται ότι επέβαιναν περίπου 100 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ινδουιστές προσκυνητές, αρχικός τριπλάσιος από τον επιτρεπόμενο.

 

Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως οι αγνοούμενοι ανέρχονταν σε περίπου 60. Αναθεώρησε τον αριθμό τους καθώς ορισμένοι κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την όχθη.

Λόγω της ισχυρής βροχής που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Κυριακής, εκτιμάται ότι οι προσκυνητές συνωστίστηκαν στο πορθμείο προκειμένου να φτάσουν γρήγορα στον προορισμό τους, αψηφώντας τις υποδείξεις για τον κίνδυνο ατυχήματος.

Σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα, που προβλήθηκαν από το δίκτυο Channel 24, διακρίνεται η στιγμή της ανατροπής του υπερφορτωμένου σκάφους και οι σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια.

Πηγή: BBC, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter