Δεκάδες νταλίκες προκάλεσαν κομφούζιο σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας (Video)

Δεκάδες νταλίκες προκάλεσαν κομφούζιο σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας (Video)

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με τα φορτηγά τους πραγματοποίησαν δεκάδες νταλίκες και φορτηγά σήμερα το πρωί στις 11:00, με τη συμμετοχή επαγγελματιών οδηγών από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. 

Αρχή της διαδρομής ήταν το νέο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας, στο ύψος της ΑΒΕΞ. Από εκεί το κομβόι κινήθηκε προς τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βρίσκονται στη Νέα Εθνική Οδό.

Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου τους στην Αχαΐα, Δημήτρης Κάκκος σημειώνει ότι ο κλάδος έχει καταστραφεί και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση.

«Τα θέμα που έχουν προκύψει είναι πάρα πολλά μεταξύ άλλων είναι τα ακριβά διόδια που καλούμαστε να πληρώνουμε στους αυτοκινητόδρομους, η απαγόρευση κυκλοφορίας μας από τους παράδρομους των Εθνικών Οδών, το πρόβλημα με τους μετανάστες το λιμάνι της Πάτρας κ.α.».

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενώ η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζεται αμείωτη, ο κλάδος των μεταφορών, αντί να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να ανακουφιστεί ώστε να αντιμετωπίζει τα δεινά της εποχής, βιώνει συνεχή επιθετικά μέτρα που τον οδηγούν στον αφελληνισμό και την καταστροφή του.

Οι οδηγοί μάλιστα διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, τους απαγορεύουν, «παράνομα» και «αντισυνταγματικά», να κινούνται στο 70% των δρόμων της χώρας (εννοούν τις παλαιές εθνικές οδούς και του παράδρομους των αυτοκινητοδρόμων) με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται δραματικά τα έξοδά τους σε κάθε μεταφορά με διόδια, καύσιμα, φθορές κ.α..

Παράλληλα κάνουν λόγο για ηλεκτρονική σκλαβιά καθώς με GPS θα παρακολουθούν πλέον τις πορείες των φορτηγών επιβάλλοντάς τους πρόστιμα αν κινούνται εκτός διοδίων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter