Δεκάδες ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών την Πέμπτη στη Ευρώπη – Πού καταγράφηκαν οι υψηλότερες

Δεκάδες ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών την Πέμπτη στη Ευρώπη – Πού καταγράφηκαν οι υψηλότερες

 Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών κατέγραψαν τουλάχιστον 30 μετεωρολογικοί σταθμοί σε Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία με ιστορικό μετρήσεων άνω των 70 ετών.

Οι κάτοικοι σε ολόκληρη την Ευρώπη υπέφεραν από το νέο κύμα καύσωνα που «χτύπησε» κόκκινο με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 42,6 βαθμούς Κελσίου σε Παρίσι και στη βορειοδυτική πόλη Lingen στη Γερμανία.

Η Γερμανία κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία της, που μετρά 42,6 βαθμούς Κελσίου (108 Fahrenheit) στη βορειοδυτική πόλη Λίνγκεν, σύμφωνα με την Γερμανική Υπηρεσία Καιρού.

Ο ζεστός και ξηρός αέρας από τη βόρεια Αφρική, παγιδευμένος ανάμεσα σε ψυχρά θυελλώδη συστήματα, ήταν ο «ένοχος» για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη βόρεια Ευρώπη οι οποίες έπληξαν το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία, τις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία.

Οι θερμοκρασίες στο Παρίσι ήταν οι υψηλότερες, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42,6 βαθμούς Κελσίου. Οι κάτοικοι αναζητούσαν ανάσες δροσιά σε δημόσιες βρύσες και συντριβάνια. Παράλληλα, οι αρχές και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις παρέδωσαν νερό και αντηλιακά σε άστεγους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι θερμοκρασίες παρέμειναν κάτω από 40 βαθμούς Κελσίου, με το θερμόμετρο να δείχνει 36,9 βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, θερμοκρασία – ρεκόρ για τον Ιούλιο.

Από τον καύσωνα δημιουργήθηκαν προβλήματα σε Παρίσι και Λονδίνο στις μεταφορές, καθώς πολλά δρομολόγια με αμαξοστοιχίες είτε ακυρώθηκαν είτε αναγκάστηκαν να επιβραδυνθούν λόγω της θερμότητας.

Οι Κάτω Χώρες και το Βέλγιο σημείωσαν επίσης πολύ υψηλές θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στο Βέλγιο, η χθεσινή μέρα ήταν η πιο ζεστή από το 1833.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις μέγιστες θερμοκρασίες στις 18:00 ώρα Ελλάδας και οι τιμές που εμφανίζονται αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών. 






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter