Δεκάδες συλλήψεις ακροδεξιών για τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη

Δεκάδες συλλήψεις ακροδεξιών για τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη

Σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων, για τα δεδομένα της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ταυτοποιήσεις αρκετών άλλων που αναζητούνται για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, προέβη η Αστυνομία.

Κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης. Αργά το απόγευμα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Με ανακοίνωση του το Συντονιστικό Όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου που διοργάνωσε τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, τη διαδήλωση και την πορεία στη Μυτιλήνη, «καταδικάζει απερίφραστα τα όσα συνέβησαν μετά από την πορεία, και ιδιαίτερα σε δημοσιογράφους που εργάζονταν για την ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Σημειώνεται, ότι εχθές ομάδα περίπου 80 ατόμων επιτέθηκε με κροτίδες εναντίον ανδρών της Αστυνομίας, προέβησαν σε βανδαλισμούς ενώ επί ώρες προσπαθoύσαν να φτάσουν στη γενική γραμματεία, αλλά και στην κατάληψη του Μπίνειου

Αναφορές για προπηλακισμούς δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ από χρυσαυγίτες

Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν τα γεγονότα αλλά και πολίτες δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 80 νεαρών του ακροδεξιού χώρου, μετά την πορεία εκατοντάδων πολιτών της Λέσβου προς τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι νεαροί τους προπηλάκισαν, τους απείλησαν και τους χτύπησαν, ενώ από κάποιους προσπάθησαν να αποσπάσουν και να καταστρέψουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές. Κάποιοι μάλιστα από τους δημοσιογράφους κρύφτηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών όπου και εγκλωβίστηκαν επί ώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί επικοινωνούσαν με σύστημα ομαδικής συζήτησης μέσω κινητής τηλεφωνίας ενώ ενήλικες ντόπιοι γνωστοί για τη δράση τους στον ακροδεξιό χώρο, τους προμήθευαν με πέτρες τις οποίες και συνέλεγαν. Οι συνεχείς επιθέσεις κατά των αστυνομικών κάποια στιγμή και με κάδους απορριμμάτων στους οποίους είχαν βάλει φωτιά, αποκρούονταν από αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών.

Καταδίκη των επεισοδίων

Τα χθεσινά επεισόδια σε βάρος Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων από ομάδα ακροδεξιών στη διάρκεια του συλλαλητηρίου στη Μυτιλήνη, καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), ενώ επισημαίνει ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι της Μυτιλήνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα απειλών και τρομοκρατίας που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι προαναφερόμενοι κύκλοι».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ «καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους τραμπουκισμούς σε βάρος Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, από μερίδα ατόμων, γνωστών ακροδεξιών στοιχείων της Μυτιλήνης, που μετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες στο νησί» ενώ σημειώνει ότι «τα συγκεκριμένα άτομα που μετείχαν στο συλλαλητήριο το οποίο έγινε για το προσφυγικό και την αύξηση του ΦΠΑ με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν μέσα από μία ειρηνική κατά τα άλλα κινητοποίηση και να επιτεθούν σε συναδέλφους, απειλώντας, επιχειρώντας να χειροδικήσουν και προσπαθώντας να αρπάξουν ή να προκαλέσουν βλάβες σε κάμερες και φωτογραφικές μηχανές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter