Δεκατρείς νεκροί από τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική

Δεκατρείς νεκροί από τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική

Δεν φταίνε μόνο οι οδηγοί αλλά και οι πεζοί, που επίσης παραβιάζουν τους κανόνες κυκλοφορίας, τονίζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 597 τραυματίστηκαν σε 495 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που έγιναν, συνολικά, τον Ιούλιο 2017, στην περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, σημειώθηκαν 12 τροχαία δυστυχήματα με 13 νεκρούς, 27 ατυχήματα με αντίστοιχους σοβαρά τραυματίες και 456 με 570 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Τροχαία για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 22.092 παραβάσεις από τις οποίες 870 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Ενδεικτικά αναφέρονται:

– 674 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 85 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

– 1.946 για παράβαση ορίου ταχύτητας

– 381 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

– 698 για χρήση κινητού τηλεφώνου

– 363 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

– 1.611 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter