Δεκατρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Μαθητές και φοιτητές τιμούν την μνήμη του (Photos)

Δεκατρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Μαθητές και φοιτητές τιμούν την μνήμη του (Photos)
Συγκέντρωση και πορεία από μαθητικές συλλογικότητες και φοιτητικούς συλλόγους για να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 13 χρόνια (στις 6 Δεκεμβρίου του 2008) από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία από φοιτητικούς συλλόγους και αναρχικές συλλογικότητες στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Μαθητές και φοιτητές τιμούν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια πριν από 13 χρόνια από τη σφαίρα του αστυνομικού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

 

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων, η πορεία στην Αθήνα, ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 13.00. «Ελλάς, Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών», «το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό ρίχνει στον αέρα και βρίσκει σου ψαχνό» και «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει» μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.

Λίγο αργότερα η πορεία «έσπασε» στα δύο με το μπλοκ των αναρχικών να προηγείται και να ακολουθούν οι μαθητές και οι φοιτητές.

Να σημειώσουμε πως η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη ενώ οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε έρευνες ατόμων πριν την έναρξη της πορείας. Πληροφορίες που θέλουν η αστυνομία να προχωρά σε έξι προληπτικές προσαγωγές στα Προπύλαια δεν επιβεβαιώνονται.

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε έξω από το 1ο ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω, αφού ομάδα μαθητών βγήκαν στο δρόμο και απέκλεισαν τη λεωφόρο Θηβών στο ρεύμα προς Αιγάλεω. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά και η Πυροσβεστική, η οποία έσβησε φωτιές σε κάδους.

Καλέσματα και το απόγευμα

Κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες και άλλες πόλεις της χώρας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη κι από την Πάτρα μέχρι την Ξάνθη.

Tο απόγευμα στις 6 μ.μ., στην Αθήνα, στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ

Επί ποδός βρίσκονται 4.000-5.000 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή  της αστυνομίας έκλεισε  το πρωί ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», ενώ η τροχαία προγραμματίζει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter