Δεκτή η άρση των πρωτοφανών και απαράδεκτων περιοριστικών όρων για τους Α.Τιτκώβ και Θ.Λάλο

Δεκτή η άρση των πρωτοφανών και απαράδεκτων περιοριστικών όρων για τους Α.Τιτκώβ και Θ.Λάλο

Δεκτή έγινε η αίτηση των θυμάτων αστυνομικής βίας Αλέξανδρου Τιτκώβ και Θωμά Λάλου, οι οποίοι είχαν ζητήσει την άρση των παράλογων περιοριστικών όρων που τους είχαν επιβληθεί κατά τη σύλληψή τους, με απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις και πρόσβασης στα Εξάρχεια. 

Ο κωμικός, Αλέξανδρος Τιτκώβ, ο μουσικός Θωμάς Λάλος και ένας 27χρονος Αργεντινός, συνελήφθησαν στις 15 Ιουλίου και ξυλοκοπήθηκαν άγρια από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έξω από την ΑΣΟΕΕ μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στην στην πλατεία Βικτωρίας.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την πρώτη στιγμή σε βίντεο που καταρρίπτουν τις κατηγορείς και αποδεικνύουν, ότι δεν είχαν γίνει επεισόδια, ότι η Πατησίων ήταν καθαρή από πέτρες και καδρόνια την ύπαρξη των οποίων ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, ότι διαδηλωτές δεν επιτέθηκαν σε διερχόμενα αυτοκίνητα -όπως επίσης ειπώθηκε- αφού η οδός Πατησίων ήταν κλειστή, ότι τα μαγαζιά είναι όλα κανονικά ανοιχτά και οι τζαμαρίες στη θέση τους, και συνεπώς την αθωότητα των κατηγορουμένων.

Η δικηγόρος τους Αντωνία Λεγάκη δήλωσε στο documentonews.gr: 

«Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι όταν η πολιτεία προσπαθεί να καταργήσει όλα τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει στον δρόμο με αίμα, και αποτυπώθηκαν στο Σύνταγμα μετά, ότι με τον ίδιο τρόπο συλλογικά οι δημοσιογράφοι, οι συλλογικότητες οι πρόσφυγες ο κόσμος, με τον ίδιο τρόπο παλεύει και εξασφαλίζει ότι αυτά τα δικαιώματα θα αναγνωριστούν  και δεν πρόκειται ποτέ κανείς να τα καταργήσει. Για αυτό τα παιδιά θα συνεχίσουν στον δρόμο του αγώνα μέχρι τέλους. Στον δρόμο μέσα και έξω από τα Εξάρχεια». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter