Δεκτή η τροπολογία για τη Διοικούσα Επιτροπή της Ευαγγελιστρίας Τήνου

Δεκτή η τροπολογία για τη Διοικούσα Επιτροπή της Ευαγγελιστρίας Τήνου

Δεκτή έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, τροπολογία που υπογράφουν επτά βουλευτές, που καθορίζει τη σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Ειδικότερα, ορίζεται ότι αναιρείται η ενισχυμένη θέση του επιχώριου Μητροπολίτη στη Διοικούσα Επιτροπή, ώστε να μην περιορίζεται η κατοχυρωμένη αυτοδιοίκηση του Ιδρύματος.

Έτσι, επαναφέρεται σε ισχύ η ρητή εξαίρεση του Ιδρύματος από τις ρυθμίσεις για τα εκκλησιαστικά ιδρύματα και ιερά προσκυνήματα.

Παράλληλα, καθορίζεται ότι στις 30 Ιουνίου θα τερματιστεί η θητεία της σημερινής Διοικούσας Επιτροπής, ώστε να οριστούν νέες τακτές προθεσμίες για την ανάδειξη έως τότε νέας Διοικούσας.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Ξυδάκης, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Ζουράρις (ΑΝΕΛ) και Σπύρος Δανέλλης (Το Ποτάμι).

Εξάλλου, ο υπουργός δέχθηκε την τροπολογία βουλευτών, σύμφωνα με την οποία για τα νήπια που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων ετών γίνεται υποχρεωτική σταδιακά η προσχολική εκπαίδευση, αρχής γενομένης από το σχολικό έτος 2018-19 και εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση υπουργών Παιδείας και Οικονομικών.

ΑΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter