Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ομόφωνα δεκτό έκανε το αίτημα της εισαγγελέως για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Με την ίδια απόφαση του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Αρχικά η εισαγγελέας είχε προτείνει την καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγος του ξέσπασε σε κλάματα.

«Είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του»

Νωρίτερα, την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη με περιοριστικούς όρους είχε πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία εξήγησε ότι αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες δεν είναι πλέον επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα.

Οι όροι που είχε προτείνει να επιβληθούν ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κρατηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος» είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό. «Η κατάσταση της υγεία του είναι βεβαρυμένη. Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππιδη δεν αιματώθηκε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter