Δεκτός στις ΗΠΑ ο τζιχαντιστής που ήταν εγκλωβισμένος στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Δεκτός στις ΗΠΑ ο τζιχαντιστής που ήταν εγκλωβισμένος στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Στις ΗΠΑ θα απελαθεί τελικώς ο εγκλωβισμένος Αμερικανός τζιχαντιστής που εδώ και μέρες στην «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Οι απαραίτητες διαδικασίες για την απέλαση στην Αμερική του τρομοκράτη μαχητή έχουν αρχίσει, αφού η αμερικανική πλευρά δεσμεύθηκε να τον δεχθεί στην χώρα και να του χορηγήσει ταξιδιωτικό έγγραφο», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αμερικανός, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οδηγήθηκε τη Δευτέρα σε συνοριακό φυλάκιο στην μεθόριο με την Ελλάδα για να απελαθεί. Η ελληνική αστυνομία, όμως, του απαγόρευσε την είσοδο στο ελληνικό έδαφος και βρέθηκε αποκλεισμένος στη νεκρή ζώνη.

Αν και οι ΗΠΑ αρχικά αρνήθηκαν να τον δεχτούν τελικά άλλαξαν στάση λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον. 

Η Τουρκία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα τον επαναπατρισμό των συλληφθέντων ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους σε χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Ερντογάν 1.201 τζιχαντιστές βρίσκονται σε τουρκικές φυλακές, ενώ έχουν συλληφθεί άλλοι 287 στη Συρία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter