Δεληβοριάς: Οι δημιουργοί να χρηματοδοτούνται από τα ίδια τους τα έργα

Δεληβοριάς: Οι δημιουργοί να χρηματοδοτούνται από τα ίδια τους τα έργα

Ο πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ), Φοίβος Δεληβοριάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για τους στόχους του φορέα.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο στόχος των τραγουδοποιών δεν είναι απλώς η είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά η στήριξη των νέων ελληνικών παραγωγών. «Από τη μία έχουμε την κατάρρευση της δισκογραφίας, από την άλλη τη μεγάλη επέλαση του ψηφιακού τρόπου. Οι νέοι δημιουργοί πρέπει να μάθουν και πως να εισπράττουν τα πνευματικά δικαιώματα και μέσα από το ψηφιακό. Η ΕΔΕΜ θέλει πολύ να τους βοηθήσει σε αυτό αλλά να κάνουν και τις παραγωγές τους από το καλύτερο έσοδο τα ίδια τους τα έργα».

«Αυτή είναι η οραματική πλευρά της ΕΔΕΜ», τόνισε ο κ. Δεληβοριάς, αναμένοντας και τη συνδρομή της καθηγήτριας Οικονομικών του ΕΚΠΑ και πρώην υπουργού, Λούκας Κατσέλη η οποία είναι τιμόνι του φορέα ως διευθύνουσα σύμβουλος και έχει ιστορία, αίσθημα δικαίου και όραμα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν εδώ και χρόνια και τα θεσμικά ζητήματα στον χώρο και σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στα άλλα κράτη εδώ υπάρχουν δύο οργανισμοί για την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων, γι’ αυτό και στην ΕΔΕΜ ποντάρουν στην ενοποίηση και αυτή τη στιγμή «υπάρχουν βηματισμοί για μια ενοποίηση» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ενοποίηση των οργανισμών που εισπράττουν δικαιώματα θα βοηθήσει και την αγορά, που αυτή τη στιγμή είναι πελαγωμένη και υποφέρει μετά και την υγειονομική κρίση και το πολύμηνο κλείσιμο καταστημάτων, μαγαζιών εστίασης, διασκέδασης,

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter