Dell: Σημαντική ενίσχυση μεγεθών το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους

Dell: Σημαντική ενίσχυση μεγεθών το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους

Οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022 ανακοίνωσε η Dell Technologies.

Ειδικότερα, κατά το συγκεκριμένο διάστημα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12%, στα 24,5 δισ. δολάρια, τα λειτουργικά έσοδα αυξληθηκαν κατά 96%, στα 1,4 δισ. δολάρια, και τα λειτουργικά έσοδα εκτός GAAP αυξήθηκαν κατά 26% και έφτασαν στα 2,7 δισ. Δολάρια.

Επίσης, κατά το συγκεκριμένο διάστημα τα καθαρά έσοδα έφτασαν στα 938 εκατ. δολάρια, τα καθαρά έσοδα εκτός GAAP έφτασαν στα 1,8 δισ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν στα 3,2 δισ. δολάρια.

Ακόμα, τα καθαρά μετρητά από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν 2,2 δισ. δολάρια, τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 1,13 δολάρια, με άνοδο 495% και τα απομειωμένα κέρδη εκτός GAAP ανά μετοχή έφτασαν στα 2,13 δολάρια (αύξηση 59%).

Η Dell Technologies ολοκλήρωσε το τρίμηνο με λοιπές υποχρεώσεις απόδοσης ύψους 42 δισ. δολαρίων και μετρητά και επενδύσεις ύψους 15,9 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία έχει αποπληρώσει 2,5 δισ. δολάρια σε χρέος ετησίως και αναθεώρησε τον στόχο αποπληρωμής του χρέους της για το οικονομικό έτος 2022 σε τουλάχιστον 16 δισ. δολάρια μετά την ολοκλήρωση της εξαγγελθείσας απόσχισης της VMware.

Τα βασικά σημεία

–  Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες για καταναλωτικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 58%, με τις παραγγελίες φορητών υπολογιστών XPS να παρουσιάζουν αύξηση κατά 21% και τους φορητούς υπολογιστές Alienware να σημειώνουν επίσης άνοδο κατά 76%.

– Σημειώθηκε διψήφια αύξηση παραγγελιών σε συστήματα Latitude, Precision και Chromebook για επαγγελματικές ανάγκες.

– Ανακοινώθηκε ένα εντυπωσιακό νέο χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών, καταναλωτικών και gaming συσκευών.

– Τα έσοδα του ομίλου λύσεων υποδομών (Infrastructure Solutions Group) για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 7,9 δισ. δολάρια (αύξηση 5%) καθώς οι πελάτες επιταχύνουν τις επενδύσεις ΙΤ με έμφαση στις λύσεις υβριδικού cloud. Οι servers και τα έσοδα από συστήματα δικτύωσης ήταν 4,1 δισ. δολάρια (αύξηση 9%), και τα έσοδα από συστήματα αποθήκευσης ήταν 3,8 δισ. δολάρια. Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 788 εκατ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο (αύξηση 8%), ή περίπου 10% των εσόδων του Infrastructure Solutions Group.

– Τα έσοδα της VMware ήταν 3 δισ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο (αύξηση 9%), λόγω της μεγάλης δυναμικής της εταιρείας σε ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Τα λειτουργικά έσοδα για το τρίμηνο ήταν 841 εκατ. δολάρια, που μεταφράζεται σε 28,1% των εσόδων της VMware.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter