Deloitte: Συνέβαλε στην άντληση κεφαλαίων 33 εκατ. ευρώ για τη Matrix Pack

Deloitte: Συνέβαλε στην άντληση κεφαλαίων 33 εκατ. ευρώ για τη Matrix Pack

Λειτουργώντας ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος του ΟμίλουMatrixPackκαι προσφέροντας εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες Debt&CapitalAdvisory σε θέματα sustainabilityfinancing, η Deloitteσυνέβαλε στην επιτυχή άντληση συνολικών νέων κεφαλαίων ύψους €33 εκατ. (€15 εκατ. μέσω ομολογιακού δανείου ισομερώς από τις τράπεζες AlphaBankκαι Πειραιώς και €18 εκατ. μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ConvertibleBond)που καλύφθηκε από το fund”SouthBridge Europe Mezzanine II”).

Σκοπός των νέων κεφαλαίων είναι κυρίως η επιτάχυνση της ανάπτυξης του Oμίλου, καθώς και η αύξηση της παραγωγής χάρτινων, βιοδιασπώμενων και φιλικών προς το περιβάλλον καλαμακίων και άλλων συσκευασιών μιας χρήσης, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση και τελική κατάργηση του πλαστικού από τις εφοδιαστικές αλυσίδες και τα νοικοκυριά. Η συνεργασία μεταξύ της MatrixPackκαι της Deloitteαποσκοπεί στην ενίσχυση της προσπάθειας ελληνικών δυναμικά εξελισσόμενων επιχειρήσεων να υλοποιούν ενέργειες και πρωτοβουλίες που βασίζονται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η MatrixPackιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί διεθνώς μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της παραγωγής ειδών μίας χρήσης για την εστίαση. Διαθέτοντας έξι υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη, τροφοδοτεί με τα προϊόντα της 52 χώρες. Στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται εμβληματικοί πελάτες όπως, μεταξύ άλλων, McDonald’s,BurgerKing, Starbucks, Lidl, Pepsico και KFC.

Η MatrixPack τα τελευταία χρόνια και παρά την πανδημική κρίση κατόρθωσε να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις της τάξης των €30 εκατ. σε μηχανολογικό εξοπλισμό και στη λειτουργία 2 νέων βιομηχανικών μονάδων στη Ριτσώνα Βοιωτίας, πλησίον των 2 υφιστάμενων μονάδων παραγωγής της, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργοστασίων της στην Ελλάδα σε τέσσερα. Έτσι, η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της MatrixPack, μετά από επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής τα τελευταία έτη, αγγίζει πλέον τα 20 δισ. καλαμάκια το έτος. Η χρηματοδότηση των επενδύσεων αυτών συντελέστηκε με ίδια διαθέσιμα, δανεισμό από ελληνικές τράπεζες καθώς και δανεισμό από το θεσμό  VentureDebt της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB).

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν η θεαματική αύξηση των αποτελεσμάτων της. Συγκεκριμένα το 2021 ο Κύκλος Εργασιών της MatrixPack Α.Ε. ανήλθε σε €30,4 εκατ., έναντι €18,9 εκατ. το 2020. ΤαEBITDA αυξήθηκε αντίστοιχα κατά 150% περίπου στα €4,5 εκατ., έναντι €1,8 εκατ. το 2019.Η MatrixPack εκτιμά ότι οι πωλήσεις κατά τη χρήση 2022 θα ανέλθουν σε περίπου €50,0 εκατ. καιτα ΕΒΙΤDΑ σε περίπου €10 εκατ.

Παράλληλα, η εταιρεία,διεθνοποιώντας περισσότερο τις δραστηριότητες της, υλοποίησε πρόσφατα την εξαγορά της “The Paper StrawCo”, η οποία διαθέτει παραγωγική μονάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και δυναμική παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά. Η εξαγορά, σε συνδυασμό με τη λειτουργία των εταιρειών του Ομίλου σε Βουλγαρία και Ισπανία, αναμένεται να ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση του σε διεθνές επίπεδο.Η MatrixPack απασχολεί σήμερα 550 εργαζομένους καθώς η αναπτυξιακή της πορεία οδήγησε στον τριπλασιασμό του ανθρώπινου δυναμικού από τα τέλη του 2020.Τα επόμενα βήματα της MatrixPack αφορούν την επέκταση του δικτύου παραγωγής της, τη διεύρυνση του πελατολογίου της σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τη συνέχιση της σημαντικής ενίσχυσηςτου τομέα R&Dπου σχετίζεται με την ανάπτυξη και παραγωγή νέων, καινοτόμων προϊόντων.

Σε δήλωσή του σχετικά με την προσέλκυση των νέων επενδύσεων της MatrixPack, o Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλοςεπισήμανε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι συμβάλαμεσε αυτό το νέο μεγάλο ορόσημο της MatrixPack. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πλέον καινοτόμες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κόσμο που δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιώσιμων ειδών μιας χρήσης. Η επισφράγιση των νέων συμφωνιών διασφαλίζει τη συνέχιση της δυναμικής αναπτυξιακής πορείας του Ομίλου. Η συμμετοχή μας στην εξασφάλιση χρηματοδότησης από τους τραπεζικούς ομίλους AlphaBank και Πειραιώς,  καθώς και στην άντληση mezzaninefinancingμέσωμετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από τη “SouthBridge Europe Mezzanine II”, αποδεικνύει ότι η Deloitte εστιάζει και συνεισφέρει στην ανάπτυξη μικρομεσαίων, καινοτόμων και διεθνοποιημένων επιχειρήσεων,προωθώντας παράλληλα την πράσινη ανάπτυξη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter