Δελτίο θυέλλης

Δελτίο θυέλλης

Το κόστος της ενέργειας καθημερινά κάνει άλματα. Η αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο έχει πιάσει ποσοστά τόσο μεγάλα που φαντάζουν ψεύτικα. Αντίστοιχα η άνοδος των βασικών προϊόντων σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ στριμώχνουν τα νοικοκυριά, όσο και αν ο ανεκδιήγητος υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης θεωρεί ότι έχουμε αρνητικό πληθωρισμό, άρα οι τιμές μειώνονται και ως εκ τούτου δεν προτίθεται να λάβει μέτρα.

Όταν οι πάντες βλέπουν με τρόμο τον χειμώνα που έρχεται, το ΣΕΒ και οι συνεργάτες του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν μια επιχειρηματική υπεραισιοδοξία με τον πρωθυπουργό να μιλάει για τεράστιες επενδύσεις, ανάπτυξη πέραν των προβλεπομένων και φέτος και του 2022 και μεγάλη πτώση της ανεργίας.

Μόνο που υπεραισιόδοξα είναι μόνο τα παιδιά του Σκέρτζου, στενού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί η έκθεση Euler Hermes εκτιμά ότι χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας και της Ιταλίας θα μπορούσαν να δουν τις πτωχεύσεις να αυξάνονται πάνω από τα επίπεδα του 2019, από το 2021 ή το 2022. Και καθώς μιλάμε για Ισπανία και Ιταλία σαφώς μιλάμε και για Ελλάδα, καθώς είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα του κόσμου.

Αυτό όμως που πραγματικά σμπαραλιάζει την κυβερνητική επιχειρηματολογία είναι το δελτίο Τύπου μιας εταιρείας, που διαχρονικά δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί. Της Jumbo η οποία αναφέρει: Τα προβλήματα στην τροφοδοτική αλυσίδα όχι μόνο δεν έχουν την τάση να επιλυθούν αλλά γίνονται χαοτικά. Το κόστος της ενέργειας αυξάνει… Επιπλέον καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται οδηγώντας τις αρχές σε λήψη μέτρων.

Όταν ένας τέτοιου επιπέδου εμπορικός όμιλος δεν συμμερίζεται καθόλου την αμεριμνησία του οικονομικού επιτελείου, τότε τι πρέπει να κάνουν τα ελληνικά νοικοκυριά μπροστά στην συνεχή κοροϊδία της κυβέρνησης του ανέμελου Κυριάκου;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter